Wat Liverpool beter deed tegen Benfica dan Ajax

5 april 2022, 23:39

Liverpool rekende dinsdagavond af met Benfica in het heenduel van de kwartfinale van de Champions League (1-3), maar had het na de 0-2 ruststand moeilijker dan gedacht na rust. De Portugezen kwamen terug in het duel en hadden net als tegen Ajax voor de gelijkmaker (2-2) kunnen zorgen. Danny Blind legde na het duel uit waarom het de Engelsen wel lukte om met een goed resultaat terug naar huis te keren.

"Liverpool maakt wel de 1-3, die had Ajax in Portugal ook moeten en kunnen maken", zag de analist op Ziggo Sport. "Dat is het ook het verschil. Benfica maakte toen wel de 2-2, ditmaal laten ze twee aardige mogelijkheden liggen op de gelijkmaker. Dat gebeurt dan niet en dat is het verschil", vond de huidige assistent van het Nederlands elftal. Andersom kreeg Liverpool ook dé kans op een vierde goal vlak voor tijd om het tweeluik definitief te beslissen.

"Maar met 1-3 is het ook gespeeld", dacht Blind. "Bij 1-2 niet, want 1-1 of 1-2 maakt Benfica niet zo veel uit. Dan blijven ze hun spel spelen en gokken ze op die ene goal, net als tegen Ajax. Bij 2-2 moesten ze ook een goaltje maken tegen Ajax." En dat ze tegen Liverpool ook lang nog uitzicht hadden op een goed resultaat, zorgde voor een enige verrassing bij Blind. "Dan zie je hoe gek voetbal kan lopen", merkte hij op.

Benfica krijgt kansen

Voor de pauze had Liverpool namelijk de totale controle over het duel. "Maar het eerste kwartier na rust zakte dat weg. Thiago had heel veel balverlies en pakt geel. Mané heb ik bewierookt in de rust, maar niet gezien in de tweede helft. Salah was ongelukkig, niet in vorm. Jurgen Klopp wisselt dus prima, maar ook Benfica speelde prima en naar de mogelijkheden. Zij brachten spelers met energie in de ploeg."

Desondanks beschikte Liverpool over dusdanig veel kwaliteit om de dubbele ontmoeting alsnog te beslissen in de slotfase. En het enige doelpunt van Benfica was een foutje achterin van Ibrahim Konaté. "Een cadeautje", aldus Blind. "Maar zo ga je binnen 3-4 minuten na rust van een kansloze nederlaag naar vol in de wedstrijd zitten. Het hele stadion ging te keer, de spirit zat erin met een paar knappe counters." En Virgil van Dijk ontsnapte aan een strafschop. "Eigenlijk is het misschien wel een strafschop", dacht Blind.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen