ADO-trainer Franken barst in tranen uit en loopt weg bij interview

29 mei 2022, 23:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Interim-trainer Giovanni Franken was diep geraakt door het mislopen van promotie met zijn ADO Den Haag. Na afloop van de penaltyreeks tegen Excelsior stond hij de pers te woord, waarbij hij na een vraag over zijn eigen toekomst in tranen uitbarstte en het interview beëindigde.

"Het spijt mij en het team dat we de supporters niet hebben kunnen geven wat we wilden", zei Franken voor de camera van ESPN. "We waren twee keer zo dichtbij, maar het mocht niet zo zijn. Toen die laatste penalty erin ging, was ik eerst bezorgd om mijn spelers. Er kwamen heel veel mensen het veld op, dus daar maakte ik me in eerste instantie zorgen om." 

Zie ook: Schandalig: ADO-fans bestormen veld en schieten vuurwerk naar uitvak

"Het is een emotionele club. De supporters geven ons alles en wij willen hen ook alles geven. Je zag het aan de betrokkenheid, dat ze al overal om ons heen op het veld stonden. Het was moeilijk om het team te blijven coachen. Mensen liepen voor je neus langs. Het leken wel buitenlandse taferelen. Dit zie je in Latijns-Amerika", lachte Franken, die echter ook inzag dat sommige supporters te ver gingen.

"Ik heb niet heel goed in beeld wat er daarna gebeurde", doelde hij op de incidenten na de wedstrijd, waarbij onder meer het uitvak bekogeld werd. "Als er geweld is geweest, veroordeel ik dat ten alle tijden. Dat hoort niet thuis in het voetbal. Laat dat heel duidelijk zijn", stelde hij.

Tranen

Iets later in het gesprek kreeg Franken, die ADO als interim-trainer onder zijn hoede had, een vraag over zijn eigen toekomst. Deze raakte een gevoelige snaar bij de door het verlies toch al emotionele coach. "Dat raakt mij, ja", zei hij nog, voor hij in tranen wegliep. 

Lees ook: Eerste trainersklus Kuyt lonkt: hoofdkandidaat bij ADO Den Haag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen