Ajax krijgt kampioensschaal vandaag sowieso nog niet uitgereikt

8 mei 2022, 08:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er is een kans dat Ajax zondag al landskampioen wordt. De schaal krijgen de Amsterdammers volgens het Algemeen Dagblad echter pas op z'n vroegst woensdag uitgereikt.

Ajax wordt vandaag kampioen als het wint bij AZ en PSV onderuit gaat bij Feyenoord. Het verschil tussen de laatst overgebleven titelkandidaten wordt dan zeven punten. Dat gat zou PSV met nog twee wedstrijden te gaan niet kunnen dichten.

Ajax krijgt de schaal vandaag niet uitgereikt omdat de Amsterdammers ruim twee uur eerder in actie komen dan PSV. De ploeg van Erik ten Hag treedt om 14.30 uur aan in het AFAS Stadion, terwijl de topper in Rotterdam pas om 16.45 uur begint. Het zou dus zomaar kunnen dat de Ajax-spelers in de bus terug naar Amsterdam zitten op het moment dat de titelstrijd wordt beslist.

Het was eigenlijk de bedoeling dat PSV - Feyenoord vóór AZ - Ajax zou worden gespeeld. De topwedstrijden op Super Sunday werden echter op verzoek van Feyenoord gedraaid. De Rotterdammers wilden iets langer rust omdat zij afgelopen donderdag in actie kwamen tegen Olympique Marseille in de halve finale van de Conference League.

Programma

Mocht de titelstrijd op Super Sunday niet worden beslist, dan zal dat komende woensdag of volgende week zondag alsnog gebeuren. Ajax speelt nog tegen sc Heerenveen (thuis) en Vitesse (uit), PSV neemt het in de laatste twee speelrondes op tegen NEC (thuis) en PEC Zwolle (uit).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TomdB
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Het was eigenlijk de bedoeling dat AZ - Ajax vóór PSV - Feyenoord zou worden gespeeld. De topwedstrijden op Super Sunday werden echter op verzoek van Feyenoord gedraaid." Maar dat klopt niet, de tijden staan gewoon zo in de planning: AZ-Ajax - 14:30 Feyenoord-PSV - 16:45

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen