Chili zet in op WK-verbanning Ecuador en plek in poule Oranje

5 mei 2022, 17:29   Bijgewerkt: 5 mei 2022, 17:51

Chili hoopt via een juridische weg toch nog deel te nemen aan het WK in Qatar. De voetbalbond van het land kondigde donderdag aan een zaak aan te spannen tegen Ecuador, dat tijdens de kwalificatie met een Colombiaanse speler zou hebben gespeeld. Mocht Chili gelijk krijgen, dan zou het land de nieuwe tegenstander van Oranje kunnen worden in de groepsfase.

De verhalen over de Colombiaanse speler gaan in Zuid-Amerika al langer. Het gaat om de 23-jarige rechtsback Byron Castillo. Hij speelde mee in acht kwalificatieduels, maar zou zijn geboorteplaats en -datum hebben vervalst. In 2017 diende Paraguay al eens een soortgelijke klacht in over de speler en dit keer was het dus Chili dat aan de bel trok. 

Daar zit uiteraard een stukje eigenbelang bij. Hoewel Chili zevende werd in de kwalificatie (Ecuador eindigde op plek vier, de laagste plaats die recht gaf op een direct WK-ticket), meent het recht te hebben op het WK-ticket van Ecuador. Dit omdat de Chilenen slechts één punt overhielden aan de twee onderlinge ontmoetingen, uitslagen die volgens hen dus zouden moeten vervallen. In die beide wedstrijden stond Castillo op het veld.

Het is afwachten of de FIFA Chili gelijk zal geven. Vooralsnog is het gewoon Ecuador dat Nederland in de groepsfase van het WK treft. Qatar en Senegal zijn de andere tegenstanders. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen