De Ligt ziet ervaren ploeggenoot vertrekken: "Juve altijd bij me"

12 mei 2022, 15:22

Na zeventien seizoenen gaat er een einde komen aan het tijdperk van Giorgio Chiellini bij Juventus. De ervaren centrumverdediger heeft aangekondigd dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen en dus vertrekt uit Turijn. Hij gaat waarschijnlijk aan de slag in de Major League Soccer.

Na de verloren finale van de Coppa Italia maakte Chiellini zijn beslissing bekend. "Het is tijd om mijn plekje af te staan aan jonge spelers. Ik zal hier komend seizoen niet meer zijn. Maandag zal ik afscheid nemen in ons eigen stadion. De wedstrijd uit tegen Fiorentina wordt mijn laatste voor de club. Ik zag met een lach op mijn gezicht tot ziens aan deze club, waar ik altijd fan van zal zijn. Juventus zal altijd bij me zijn."

Chiellini (37) stond sinds de zomer van 2005 onder contract bij Juventus en pakte liefst achttien prijzen met de club. Hij werd negen keer landskampioen in de Serie A en pakte ook een keer de titel in de Serie A. Daarnaast staan ook de Coppa Italia (5x) en de Supercoppa Italiana (3x) op zijn erelijst. Omdat Juventus de finale van de Coppa woensdagavond verloor (2-4) van Internazionale, sluit Chiellini zijn tijd af zonder prijs.

De routinier, die ook afscheid neemt van de nationale ploeg, weet echter van geen ophouden. Chiellini wil na Livorno, Fiorentina en Juventus waarschijnlijk nog wel een avontuur buiten zijn geboorteland aan gaan. De Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano weet dat er vanuit de Verenigde Staten interesse is om Chiellini naar de MLS te halen. Onder meer Los Angeles FC zou hem graag transfervrij oppikken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Stijn040
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Hij werd negen keer landskampioen in de Serie A en pakte ook een keer de titel in de Serie A." Huh??

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen