Heracles op rand van de afgrond: "Ik geef ons nog 50% kans"

18 mei 2022, 22:20

De toekomst van Heracles Almelo in de Eredivisie hangt aan een zijde draadje. De ploeg uit Overijssel verloor in de halve finale met 3-0 van Excelsior en moet vrezen voor degradatie. Na afloop verschenen meerdere Heraclieden gedesillusioneerd voor de camera van ESPN.

"We zijn een broos elftal, dat zie je", aldus trainer René Kolmschot. "Als het dan even iets minder gaat, valt alles uit elkaar. Na de rust ging het beter en dacht ik dat het doelpunt ging vallen. Dan krijg je de 2-0 om de oren en zie je dat het echt heel broos is. Zeker als de derde er ook nog achteraan valt. Natuurlijk ben ik geschrokken. Ik hoopte op een reactie en dan krijg je met 3-0 op de broek. Maar het kan bij ons nog aan spoken. Ik geef ons nog 50% kans."

Aanvoerder Justin Hoogma had kort na het laatste fluitsignaal moeite om de juiste woorden te vinden. "Ik heb hier echt geen verklaring voor, we worden gewoon weggespeeld. Dit is echt niet goed genoeg. In deze wedstrijd was alles te weinig. We weten hoe belangrijk dit is en dan speel je zo'n pot. Ik weet echt niet of dat aan kwaliteit of vorm ligt. We moeten ons nu snel oprichten en kans nog een kans. Daar moeten we vol voor gaan, opgeven is geen optie. Ik geloof er in ieder geval nog in."

Dat vertrouwen is er ook nog bij routinier Samuel Armenteros. "We weten hoe het er nu voor staat en wat we zaterdag moeten doen. We proberen de positieve energie in de kleedkamer te houden. Alles wat we nog in ons hebben, moet er zaterdag uit. Dit Heracles is zeker goed genoeg om in de Eredivisie te blijven. Ik geloof in mijzelf en mijn ploeggenoten. Wij moeten er wel in geloven en gaan alles geven. Ik wil niets liever dan in de Eredivisie blijven. In voetbal kan alles gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Erik45
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Na de voorbije serie wedstrijden lijkt het me niet dat je hier kunt spreken van een vormcrisis. De huidige misère is louter en alleen toe te schrijven aan een gebrek aan kwaliteit. Wanneer dit elftal een aantal weken geleden nog uitzicht had op de play offs voor europees voetbal dan geeft dat in mijn ogen de zwakte weer van de nummers 8 tot en met 18 van de eredivisie. Uiteraard is het vervelend om in de beslissende fase van de competitie niet te kunnen beschikken over Janis Blaswich en Orestis Kiomourtzoglou. Maar om het goed ten einde brengen van de huidige voetbaljaargang nou op te hangen aan voornoemd duo lijkt me een brug te ver. Daarnaast wordt het gemis van een aantal spelers schromelijk overdreven. Behoudens Rai Vloet kun je niet zeggen dat Ismail Azzaoui, Delano Burgzorg en Kai Sierhuis een absolute meerwaarde vertegenwoordigden. Het huidige Heracles bestaat uit; Een keeper die goede momenten even zo vaak afwisseld met momenten van halfslachtig ingrijpen. Een verdediging die zelden de nul weet te houden. Een middenveld waarop de beste speler 0 rendement sorteert. Een aanval zonder scorende spits en buitenspelers die niet of nauwelijks op een geslaagde actie zijn te betrappen. Natuurlijk hoop ik dat het zaterdag komt tot een "Almelose remontada" maar dan dient deze spelersgroep zich wel te realiseren dat het alleen van Excelsior kan winnen door zich het snot voor ogen te werken en niet te teren op de status van eredivisionist.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen