Leedvermaak voor Van Bommel bij nieuw ontslag Wolfsburg, Werder terug

15 mei 2022, 20:20
Foto: © ProShots

VfL Wolfsburg had voorafgaand aan het seizoen de ambitie om Europees voetbal te halen, maar het werd een uitermate teleurstellend seizoen. Al in oktober stuurde het hoofdcoach Mark van Bommel de laan uit, maar ook zijn opvolger Florian Kohfeldt deed het niet naar tevredenheid. Wolfsburg eindigde als twaalfde en gaf dus ook Kohfeldt zijn congé.

Van Bommel begon het seizoen nog uitstekend met vier zeges, maar vervolgens zakte zijn ploeg weg naar plek negen. Dat was voor de clubleiding reden genoeg om hem te ontslaan. Kohfeldt werd aangesteld, maar presteerde vervolgens nog minder goed dan Van Bommel. Uiteindelijk zakte hij nog drie plekken en dus heeft Wolfsburg zondag bekendgemaakt dat hij is ontslagen.

Werder Bremen keert terug

Kohfeldt zag overigens wel zijn oude ploeg terugkeren in de Bundesliga. Op de laatste speeldag van de 2. Bundesliga won Werder Bremen van Jahn Regensburg, waardoor het een jaar na de degradatie terug is op het hoogste niveau. Eerder promoveerde Schalke 04 al en ook HSV maakt nog kans om terug te keren. In een spannende strijd grepen Darmstadt en Sankt Pauli net naast de promotieplekken.

HSV neemt het binnenkort op tegen Hertha BSC, dat op de laatste speeldag in de Bundesliga op miraculeuze wijze nog onder de streep terechtkwam. Bij Stuttgart maakte Wataru Endo in de 92e minuut de winnende treffer, waardoor Hertha de play-offs in moet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen