PSG strikt Mendes definitief: back met megasom in rijtje met De Ligt

31 mei 2022, 11:14

Paris Saint-Germain heeft Nuno Mendes definitief overgenomen van Sporting Portugal. De Portugese linksback werd dit seizoen al gehuurd door de Franse topclub, maar maakt komende zomer permanent de overstap naar de Ligue 1. Met zijn transfer is een bedrag van veertig miljoen euro gemoeid.

Dat bezorgt hem meteen een plek in het klassement van de duurste tieners ooit. Mendes komt met zijn transfersom van veertig miljoen euro binnen op de vijfde plaats. Met een som van rond de 180 miljoen euro is Kylian Mbappé nog altijd de duurste tiener ooit. Hij verruilde AS Monaco voor PSG. Verder is er in de toplijst plaats voor Rodrygo (55 miljoen, Real Madrid), Anthony Martial (62 miljoen, Manchester United), Matthijs de Ligt (Juventus, 75 miljoen) en Joao Felix (120 miljoen, Atlético Madrid).

De negentienjarige Mendes deed dit seizoen in 35 wedstrijden mee bij PSG. De razendsnelle vleugelverdediger was daarin nog niet trefzeker, maar bereidde wel twee treffers voor. Dit seizoen pendelde de Portugees tussen de bank en de basis, maar toch heeft hij zijn trainers overtuigd van zijn kwaliteiten.

Mendes staat bekend als een van de grootste beloften uit Portugal. De back speelde in totaal al dertien interlands voor de nationale ploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen