Ten Hag na domper PSV: "Ajax is de winnaar van het weekeinde"

9 mei 2022, 08:35

Erik ten Hag zag directe concurrent PSV zondagavond dure punten verspelen bij Feyenoord. De oefenmeester speelde zelf met zijn Ajax ook gelijk bij AZ, maar dat bleek dus geen vervelende gevolgen te hebben in de titelstrijd. Ten Hag spreekt dan ook van een mooi weekend voor Ajax.

PSV speelde door een discutabele strafschop met 2-2 gelijk in Rotterdam. "Daardoor is het achteraf een superzondag voor Ajax", aldus Ten Hag in gesprek met De Telegraaf. "Na de wedstrijd tegen AZ zei ik al dat we het stuur nog altijd in handen hadden. Door het resultaat van PSV kregen we het nóg steviger vast. Het verschil was vier punten en blijft vier punten. Maar wel met nog maar twee in plaats van drie wedstrijden te spelen. In die zin kun je zeggen dat Ajax de winnaar van het weekeinde is."

Ten Hag speelde met Ajax zelf om 14.30 uur in Alkmaar tegen AZ, terwijl Feyenoord en PSV om 16.45 uur aftrapten in De Kuip. Daarom kon de trainer niet rustig gaan zitten voor de kraker. "Om eerlijk te zijn heb ik weinig van die wedstrijd meegekregen, maar ik zag dat PSV voor rust oppermachtig was. Aan de hand van de hoogtepunten die ik na afloop onder ogen kreeg, merkte ik dat het duel in de tweede helft is gekanteld."

Ajax heeft een voorsprong van vier punten op PSV, terwijl ook het doelsaldo van de koploper beter is. Er staan in de Eredivisie nog twee speelrondes op de planning. Ajax speelt nog tegen sc Heerenveen en Vitesse. PSV neemt het op tegen NEC Nijmegen en PEC Zwolle. "We willen het woensdag tegen Heerenveen afmaken met een overwinning. Ik reken erop dat de hele Johan Cruijff ArenA vol achter ons staat, maar wij moeten het doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen