Van Nistelrooy laat Zenden buiten nieuwe staf PSV

4 mei 2022, 12:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Boudewijn Zenden leek komend seizoen opnieuw onderdeel te zijn van de technische staf van PSV, maar de komst van Van Nistelrooy heeft roet in het eten gegooid. De voormalig international van het Nederlandse elftal, die nu actief is als parttime assistent-trainer en specialistentrainer, is niet meer nodig bij het eerste van PSV.

In eerste instantie maakte PSV bekend dat Zenden ondanks het vertrek van Roger Schmidt zeer waarschijnlijk zou blijven als assistent, maar nu Van Nistelrooy is aangesteld blijkt dat toch niet zo te zijn. "Ruud accepteerde de baan in tweede instantie toch en wenst geen gebruik te maken van mijn expertise", geeft Zenden aan tegenover De Telegraaf. "Hij neemt zijn eigen mensen mee", wat volgens Zenden niet te maken heeft met een slechte relatie tussen de twee. "De verstandhouding is prima. Maar Ruud heeft het recht gekregen de staf op zijn eigen manier in te vullen."

Fred Rutten en André Ooijer worden volgend seizoen bij PSV de assistenten van Van Nistelrooy, die vanuit Jong PSV zijn assistent Tim Wolf mee gaat nemen naar het eerste elftal, weet het Eindhovens Dagblad. Daarnaast zal Javier Rabanal Hernández overkomen van Willem II en wordt Abe Knoop de nieuwe keeperstrainer van de Eindhovenaren. 

Het is niet duidelijk Zenden in een andere rol aan PSV verbonden blijft. Volgens de 45-jarige Limburger is dat wel de wens van de club, maar moet daar nog over gesproken worden. Volgens het ED zou er momenteel ook buitenlandse belangstelling zijn voor Zenden. De Maastrichtenaar zou een baan als hoofdtrainer nog niet ambiëren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen