FC Groningen shopt weer bij Ajax, ondanks overvolle selectie

17 juni 2022, 17:10
FC Groningen shopt weer bij Ajax, ondanks overvolle selectie

FC Groningen blijft maar spelers aantrekken. De selectie van Frank Wormuth bestaat al uit meer dan dertig (!) spelers, maar toch werd Liam van Gelderen vrijdagmiddag officieel gepresenteerd. De verdediger komt over van Ajax en tekent een contract voor vier seizoen in het hoge noorden.

"Er was behoorlijk wat concurrentie en belangstelling voor Liam. Wij volgen hem al langere tijd. Wij hebben Liam aangetrokken voor de rechtsbackpositie", licht technisch directeur Mark-Jan Fledderus zijn aanwinst toe op de clubsite. "Daarnaast heeft Liam in het verleden bij Ajax tevens in het centrum van de verdediging gespeeld, dus hij is ook nog multifunctioneel. Het is geen geheim dat spelers die opgeleid zijn bij Ajax, bij ons succesvol kunnen zijn. Daar zijn inmiddels genoeg voorbeelden van."

Daarbij doelt Fledderus op onder anderen Neraysho Kasanwirjo, Azor Matusiwa en Deyovaisio Zeefuik die de afgelopen jaren via Groningen een volgende stap zetten in hun ontwikkeling. Op zo'n scenario hoopt Fledderus weer. "Wij hebben de verwachting dat Liam een grote kans maakt om zich goed te kunnen laten zien in Euroborg en hier te slagen. Hij is een speler met de potentie om zich op termijn te kunnen doorontwikkelen, maar Liam is nog jong en laten we dus bij het begin beginnen. Dan gaan we vervolgens zien wat er daarna in de toekomst wellicht mogelijk is."

Lees ook: Wormuth blikt terug op ontslag: "Twee uur later was alles anders"

Selectie FC Groningen

Met de komst van Van Gelderen raakt de selectie van FC Groningen voor het komende seizoen nog voller. Zonder zijn komst waren er met het aantrekken van onder anderen Joey Pelupessy, Michael Verrips en Ragnar Oratmangoen al te veel spelers. De club hoopt een aantal spelers met nog een eenjarig contract (Patrick Joosten, Wessel Dammers, Joël van Kaam en Sam Schreck) nog te slijten en bovendien is er ook belangstelling voor een aantal sterkhouders, onder wie Jørgen Strand Larsen. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen