Langeler dankt oude bekenden en pakt eerste zege met Curaçao

7 juni 2022, 08:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De nationale ploeg van Curaçao heeft in de nacht van maandag op dinsdag een knappe overwinning geboekt in de Nations League. Het team van bondscoach Art Langeler stapte in Honduras met een 1-2 zege van het veld af. Daarmee werd de eerdere thuisnederlaag enigszins weggepoetst.

Curaçao had afgelopen zaterdag op eigen veld nog met 0-1 verloren van Honduras. In het Estadio Olimpico van San Pedro Sula besloot Langeler zijn ploeg op een aantal plekken te wijzigen en dat zorgde voor succes. Na iets meer dan een half uur spelen vond Leandro Bacuna een afvallende bal voor zijn voeten en hij krulde met zijn linkerbeen fraai raak: 0-1.

Dat leek lange tijd ook de eindstand te worden in het Noorden van Honduras. Langeler bleek echter een goude hand van wisselen te hebben. In de 82e minuut schoot invaller Anthony van den Hurk de bezoekers namelijk met een prachtige knal op de verdiende 0-2. Honduras drong nog even aan maar de aansluitingstreffer van Romell Quioto kwam in de blessuretijd te laat.

Door de overwinning is Curaçao in ieder geval voor eventjes de koploper van de groep. De volgende tegenstander is WK-ganger Canada. Het is echter de vraag of dat duel doorgang gaat vinden. De Canadezen zijn namelijk in staking vanwege een conflict met de nationale voetbalbond. De wedstrijd staat voor aanstaande vrijdag gepland in het BC Place Stadium van Vancouver.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen