Mexicanen snappen uitnodiging Janssen niet: "Was een shock"

7 juni 2022, 15:53

Vincent Janssen meldt zich deze week na vijf jaar afwezigheid weer eens bij het Nederlands elftal. Dat de spits van Monterrey FC een uitnodiging ontving van bondscoach Louis van Gaal, werd in Mexico door niemand voor mogelijk gehouden. Daar is men namelijk niet bepaald kapot van de Nederlander.

"Het was een shock, werkelijk niemand had dit verwacht", vertelt de Mexicaanse journalist Daniel Reyes in gesprek met de NOS. "De selectie van Janssen berust vooral op heel veel mazzel. Niet alleen waren zijn concurrenten bij Oranje niet beschikbaar, hij had ook het geluk dat hij net een reeks wedstrijden in de basis mocht staan, omdat de eerste spits bij Monterrey, Rogelio Funes Mori, geblesseerd was."

Juist op het moment dat Janssen in de basis stond, kwam assistent-trainer Danny Blind naar hem kijken. De spits staat inmiddels ruim drie jaar onder contract bij Monterrey. "Hij heeft het in Mexico niet goed gedaan. De verwachtingen waren hooggespannen toen hij kwam. Bij AZ had hij het heel goed gedaan en hij speelde bij het grote Tottenham Hotspur. Maar bij Monterrey is het er nooit uitgekomen", aldus Reyes.

Toch mag Janssen zich van Van Gaal twee keer laten zien in Oranje. De spits sluit vanwege zijn eigen bruiloft later aan bij de groep en kan tegen Polen en Wales zijn opwachting maken. Zodoende kan hij zich tonen aan de bondscoach. "Maar ik kan me niet voorstellen dat Janssen mee gaat naar het WK. Dat hij er nu bijzit, hangt van toevalligheden aan elkaar. De kans dat hij naar Qatar gaat, acht ik heel klein."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen