PSV wil financieel vruchten plukken van Duitse exodus

21 juni 2022, 08:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV hoopt financieel goed uit de Duitse exodus te komen. De aanstaande transfersom van Mario Götze valt hoger uit dan gedacht, terwijl de club ook de hoofdprijs wil zien voor Philipp Max en Vincent Müller. De goalie, die lang al derde keuze fungeerde, kan per direct een overstap maken naar MSV Duisburg.

Volgens het Eindhovens Dagblad zijn beide transfers niet onbespreekbaar, maar wil PSV vooral 'goed geld zien' voor Max en ook Müller. Op dit moment is het bod op de linksachter van PSV echter nog veel te laag, al nemen de Eindhovenaren vermoedelijk wel genoeg met een transfersom die onder de betaalde 7,7 miljoen euro ligt.

Het ED schat in dat Max zo'n vijf à zes miljoen euro moet opleveren voor de Eindhovenaren. 'Max werd eind 2020 kortstondig international via PSV en vertegenwoordigt volgens de leiding een hogere waarde dan wat 'Die Eisern' nu willen betalen', schrijft het regionale dagblad. Om welk bedrag dat gaat, is overigens niet bekend. Momenteel wordt Timo Baumgartl ook door PSV nog aan de club uit Berlijn verhuurd.

Lees ook: Veel vertrouwen in Van Nistelrooij

Müller naar Duisburg

Ook keeper Müller (21) is op weg naar de uitgang in het Philips Stadion. Hoewel de sluitpost niet debuteerde in de hoofdmacht van PSV, willen ze in Eindhoven wel een bedragje op tafel zien om het tot 2023 lopende contract af te kopen. Dat gebeurt ook bij Götze, die op weg is naar Eintracht Frankfurt. Dat de middenvelder afgelopen seizoen zijn aflopende verbintenis verlengde, was wat dat betreft een fraaie geste. Met de transfersom heeft de voormalig wereldkampioen zijn salaris van de afgelopen twee seizoenen min of meer terugbetaald. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen