Suriname kansloos tegen Mexico: laatste plek ontlopen héél lastig

12 juni 2022, 09:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De nationale ploeg van Suriname heeft in de nacht van zaterdag op zondag een kansloze nederlaag geleden in de Nations League van de CONCACAF. De ploeg van Stanley Menzo ging met 3-0 onderuit, waardoor het een moeilijk verhaal lijkt om nog van de laatste plaats in de poule af te komen.

Met een elftal van bijna alleen maar spelers met een verleden in de Eredivisie of nog actief op het hoogste niveau van Nederland (Hahn; Leerdam, Abena, Donk, Mac-Intosch, Pinas; Vlijter, Biseswar, Malone; Wildschut, Kappel) ging het al na drie minuten mis. Een bal werd niet goed verwerkt door de achterhoede en uit de draai schoot Israel Reyes het openingsdoelpunt tegen de touwen (zie onder).

Vanaf dat moment speelde Mexico, bij wie Ajacied Edson Álvarez op de bank bleef en PSV'er Érick Gutiérrez helemaal ontbrak, een gewonnen wedstrijd, ondanks dat Suriname wel meer voet aan de grond kreeg na het moeizame begin. Toch schoot Henry Martín vanaf elf meter Mexico nog voor de pauze naar een royalere voorsprong.

Lees ook: Suriname dankt blunderende keeper bij gelijkspel in Nations League

Ook met het inbrengen van Jeredy Hilterman, Florian Jozefzoon en Roland Alberg kon het tij niet meer worden gekeerd. Van grote afstand zorgde Erick Sánchez vlak voor tijd ook nog voor de 3-0, waardoor Suriname met slechts één punt uit drie duels laatste staat in de groep van drie in de Nations League. De teller van Mexico staat met drie uit één hoger, terwijl Jamaica met vier uit twee vooralsnog de lijstaanvoerder is in Groep A van de Nations League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen