Telstar-selectie wil Jonker terug, MVV gaat door met interim-trainer

9 juni 2022, 20:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Andries Jonker nam aan het einde van het seizoen na drie jaar afscheid bij Telstar, maar als het aan de spelers ligt keert hij direct weer terug. De clubleiding heeft nog geen nieuwe oefenmeester gevonden. Het zorgt voor onrust binnen de selectie.

Jonker combineerde in Velsen-Zuid het hoofdtrainerschap met een rol als technisch directeur. Jonker kondigde zijn vertrek aan omdat hij een stap hogerop wilde. "Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad. Ik ging altijd met een glimlach naar de club. Maar ik vind dat iemand het nu moet overnemen. Ik wil hoger, beter meer. Sneller dan Telstar kan", liet de vertrekkende oefenmeester destijds weten.

Een persoon die de vacature in kan vullen, is nog niet gevonden. Aanvoerder Glynor Plet stelt via een WhatsApp-bericht, dat in handen is gekomen van Voetbal International, dat de club stuurloos is op dit moment. 'Wij voelen dat aan en ook op kantoor is er veel onduidelijk en onzeker. Tot aan vandaag is er geen trainer aangesteld en de namen die rondzingen roepen vragen en hier en daar al weerstand op. Dit komt ook omdat de groep het vertrek van Andries niet begrijpt noch ondersteunt.'

De spits hoopt daarom dat de leiding van de club met Jonker om de tafel gaat om te praten over de situatie. Hij, en de overige selectiespelers, hopen dat de voormalig assistent-trainer van Louis van Gaal komend seizoen weer op de bak zit, ondanks zijn aangekondigde vertrek. 'Wat ons betreft is er geen tijd te verliezen', besluit Plet. VI weet dat Jonker ook wel openstaat voor een gesprek.

MVV gaat door met interim-trainer

Maurice Verberne blijft de trainer van MVV. Hij werd afgelopen seizoen interim-trainer na het vertrek van Klaas Wels en tekent nu een éénjarig contract in Maastricht. Daarbij is een optie voor een tweede seizoen. Technisch manager Ronny van Geneugden is blij. "Hij heeft in zijn periode als interim-trainer precies de juiste snaar bij de spelers weten te raken. Niet voor niks wist hij in zijn zes wedstrijden als hoofdcoach aan het einde van het seizoen drie keer te winnen, twee maal gelijk te spelen en slechts één keer te ver liezen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen