'Barça wil defensieve dubbelslag slaan en heeft eerste deal te pakken'

27 juli 2022, 19:39

FC Barcelona heeft eindelijk een mondeling akkoord bereikt met Sevilla over de transfer van Jules Koundé. De Spaanse topclub aast al weken op de krabbel van de verdediger, maar het bleek lastig om een akkoord te bereiken. Met het jawoord van Sevilla troeft Barça het eveneens geïnteresseerde Chelsea af.

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Na lange onderhandelingen slaagden Barça en Sevilla er woensdagmiddag eindelijk in om een mondeling akkoord te bereiken. De verwachting is dat Koundé op korte termijn gaat tekenen in Camp Nou. Zelf is hij al sinds afgelopen weekend rond met de topclub. Coach Xavi speelde een doorslaggevende rol in de transfer van de verdediger, die voor zestig miljoen euro gaat verkassen.

Daarna acht Barça de defensie echter nog niet klaar voor het nieuwe seizoen. Voor de backposities is César Azpilicueta al maanden in beeld. Barça is van plan om de onderhandelingen op korte termijn weer te heropenen en de Spaanse verdediger van Chelsea naar La Liga te halen. Een akkoord tussen beide clubs is echter nog niet bereikt.

Dat heeft deels te maken met het standpunt van coach Thomas Tuchel. De Duitse oefenmeester hoopt Azpilicueta te verleiden om nog een extra jaar in Londen te blijven, waar hij al jarenlang van waarde is.

Volg hier: alle geruchten in ons transferblog

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zal Chelsea leuk vinden, je kaapt hun doelwit weg omdat je meer kunt betalen (of eigenlijk dat kunnen ze natuurlijk niet, maar ze doen het gewoon, niemand begrijpt hoe) èn je probeert ook nog eens hun speler binnen te harken die ze eigenlijk zelf willen houden. Waarom vragen clubs niet gewoon minstens 100 miljoen als Barca komt? Ze betalen toch wel. Dat was trouwens ook de schitterende tactiek van Dortmund destijds met “topaankoop” Dembele. “Nu 150 miljoen betalen, anders stappen we meteen in het vliegtuig”. Barca “uh, ik wilde eigenlijk tot max 75 gaan, maar als je het zo zegt… nou ja, prima, doe maar dan, we tikken het met alle plezier af”.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen