Brands deelt heerlijke anekdote Ancelotti: "Of hij een vliegtuig zou krijgen"

2 juli 2022, 09:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marcel Brands (60) heeft een prachtige anekdote gedeeld over Carlo Ancelotti. De Italiaanse succestrainer van momenteel Real Madrid werkte eerder bij Everton samen met de Nederlander en maakte bij The Toffees enorme gekte mee. Na de eerste overwinning van het seizoen kreeg de coach bijvoorbeeld een peperduur horloge.

"Ik weet nog dat we met Everton in 2020 onze eerste wedstrijd van het seizoen wonnen, onder Carlo Ancelotti", blikt Brands terug op zijn periode bij Everton in het Eindhovens Dagblad. "Kreeg hij ineens een Rolls Royce van de eigenaar. Tja. Hij was er ook verwonderd over, kwam naar me toe en vroeg zich af of hij dan de week erop een vliegtuig zou krijgen als we thuis ook zouden winnen."

Brands keek in de jaren zijn ogen uit bij de Premier League-club. "Het was een prachtige ervaring om op veertig minuten vliegen van Nederland een totaal andere voetbalwereld te ervaren, maar ook niet altijd makkelijk. Het is bij de meeste clubs in Engeland heel moeilijk om iets echt consequent en structureel op te bouwen", stelt hij.

Lees ook'Xavi Simons heeft speciale PSG-clausule in contract bij PSV'

Financieel gelden er ook hele andere wetten dan in Nederland. "Verkwisting is een groot woord, maar het gaat daar soms wel die kant uit", vindt Brands. "Het is lastig als je zelf als technisch directeur aan het onderhandelen bent om een salaris van een speler met 5000 pond per week naar beneden te krijgen en de eigenaar wil elders zo 175.000 pond uitgeven", legt hij uit. Ook is het ontslaan van een trainer ongelofelijk duur. "Wat zoiets dan allemaal kost, is ongelooflijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen