Engeland en Wiegman kunnen de volgende ronde al ruiken

11 juli 2022, 19:59   Bijgewerkt: 11 juli 2022, 20:12

De Engelse voetbalvrouwen kunnen de volgende ronde van het EK in eigen land al ruiken. Oostenrijk boekte maandagavond een 2-0 overwinning op Noord-Ierland, waardoor de ploeg van Sarina Wiegman bij een zege op Noorwegen zeker is van een ticket voor de volgende ronde.

Wiegman loodste de Oranje Leeuwinnen in de zomer van 2017 naar de Europese titel en stond twee jaar later in de WK-finale. Deze zomer moet de oud-bondscoach van Oranje de Engelse nationale ploeg naar een succesvol einde van het EK leiden. De start mocht er in ieder geval zijn: Engeland won vorige week woensdag met 1-0 van Oostenrijk.

Datzelfde Oostenrijk gaf maandagavond met Noord-Ierland het startsein voor de tweede ronde. Beide ploegen moesten winnen om nog aanspraak te maken op een ticket voor de kwartfinales. Voor Noord-Ierland is het echter over en sluiten. Na de 4-1 nederlaag tegen Noorwegen vorige week donderdag ging de tweede groepswedstrijd met 2-0 verloren.

Oostenrijk opende na negentien minuten de score via Katharina Schiechtl. De beslissing liet vervolgens lang op zich wachten. Katharina Elisa Naschenweng maakte er pas twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd 2-0 van. Daar bleef het uiteindelijk ook bij in het stadion van Southampton.

Een belangrijke overwinning voor de Oostenrijkers, die nu op gelijke hoogte komen met Engeland en Noorwegen. Zij komen later vanavond - vanaf 21.00 uur - nog in actie. De ploeg van Wiegman weet dat ze bij een zege geplaatst is voor de knock-outfase. De voorsprong op Noorwegen en Oostenrijk wordt in dat geval drie punten. Noorwegen en Oostenrijk staan op de laatste speeldag tegenover elkaar.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen