Flinke opsteker voor Oranje: Miedema terug en mogelijk op tijd fit

20 juli 2022, 12:30
Foto: © ProShots

Vivianne Miedema heeft zich weer gemeld op het trainingsveld bij de Oranje Leeuwinnen. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal heeft haar isolatie erop zitten en kan dus haar best gaan doen om op tijd fit te zijn voor de kwartfinale tegen Frankrijk van komende zaterdag. 

Vorige week dinsdag ontving bondscoach Mark Parsons het slechte nieuws: na Jackie Groenen had ook een belangrijke kracht, Vivianne Miedema, positief getest op het coronavirus. Zij moest in quarantaine - waar ze zelfs haar verjaardag vierde - tot ze weer negatief testte en klachtenvrij was. Miedema miste daardoor de groepsfasewedstrijden tegen Portugal en Zwitserland. 

Ook zonder de sterkhouder wist Oranje deze wedstrijden overigens wel winnend af te sluiten (3-2 en 1-4), waarmee een plekje in de knock-outfase werd bemachtigd. Zaterdagavond om 21.00 uur treft het in de kwartfinale Frankrijk, een van de favorieten voor de eindzege op het EK. De kans is aanwezig dat Miedema in dat duel weer inzetbaar is. 

Opsteker

Sowieso is de terugkeer van Miedema een welkome opsteker voor de Leeuwinnen, die dit toernooi al een hoop tegenslagen te verwerken kregen. Dinsdag nog kwam het nieuws naar buiten dat Lieke Martens door een voetblessure niet meer in actie komt dit toernooi. Eerder hield het EK al op voor Sari van Veenendaal (schouderblessure), terwijl ook Aniek Nouwen (enkelblessure) en Jackie Groenen (corona) even langs de kant stonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen