Nieuwe Europese titel lonkt voor Wiegman na overtuigende zege

27 juli 2022, 08:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sarina Wiegman kan komend weekend voor de tweede keer in haar carrière de Europese titel winnen. Engeland plaatste zich dinsdagavond voor de finale van het EK voor vrouwen door Zweden op overtuigende wijze opzij te zetten (4-0).

Engeland is het gastland van het Europees kampioenschap en gold vanaf de start van het toernooi als een van de topfavorieten voor de eindzege. Die favorietenrol hebben de Engelse gedurende het EK waargemaakt. In de groepsfase werd een perfecte score van negen punten behaald, liefst veertien keer gescoord en geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd. De kwartfinale tegen Spanje (2-1 na verlenging) verliep weliswaar moeizaam, maar uiteindelijk werd 'gewoon' een ticket voor de laatste vier veroverd.

Dinsdag trad Engeland voor het eerst tegen een mede-favoriet aan. Zweden, dat in de groepsfase boven de Oranje Leeuwinnen eindigde, werd met duidelijke cijfers aan de kant gezet. Beth Lead opende na een half uur de score door haar zesde van het toernooi te maken, Lucy Bronze maakte er vlak na rust 2-0 van en ook Alessio Russo en Fran Kirby deden een duit in het zakje. Met name het doelpunt van Russo mocht er zijn.

Door de 4-0 zege is Engeland de eerste finalist op het EK. De tegenstander komt uit de andere halve finale tussen Duitsland en Oranje-beul Frankrijk. De eindstrijd wordt komende zondag om 18.00 uur op Wembley gespeeld. Wiegman kan dan voor de tweede keer in vijf jaar het EK winnen. In 2017 deed zij dat met de Oranje Leeuwinnen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wiegman heeft weer geluk met een top selectie, zodra ze moet doorselecteren vertrekt ze ook bij Engeland weer.

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Kijk de dames kunnen het wel! Ik heb een paar leuke wedstrijden gezien en x aantal boring en slechte potjes. Goede en mooie doelpunten van Engeland ik hoop dat ze hun kruit nog niet hebben verschoten voor in de finale😈 Vanaaf hopelijk weer een fijne pot want dat moet kunnen tussen France en Duutsland😉 Finale reken ik weer op moeizame pot zoals het merendeels is bij finale's

Bigideas
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik heb alleen de eerste helft gekeken maar die vond ik best leuk om te zien. Ging ook aardig gelijk op, Zweden had ook zo maar 1 of 2 goals kunnen hebben. Over doorselecteren gesproken, ik vraag me toch af of dat met Ellen White niet al moet gebeuren. Volgens mij mag ze blijven staan zodat ze nog een keer de kans krijgt om het aantal Engelse interlandgoals van Wayne Rooney te overtreffen, maar dat doet ze steeds maar niet ondanks de kansen, en haar vervangers (Russo, Toone) schieten er vervolgens meestal wel een paar in. Ik vraag me trouwens wel af wie Beth Lead is. Beth Mead ken ik wel, en die speelt niet bepaald met lood in de schoenen.

TZuiden
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Kunnen de oranje dames mooi de wedstrijd kijken na de was en het huishouden te hebben gedaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen