Wiegman opent EK op volgepakt Old Trafford met minimale zege

6 juli 2022, 22:55

Engeland is het EK in eigeland land begonnen met een overwinning op Oostenrijk. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman bleek woensdagavond in Manchester met 1-0 te sterk voor een taai Oostenrijk. Het enige doelpunt werd gemaakt door aanvaller Beth Mead.

De openingswedstrijd van dit EK werd woensdag gespeeld op een volgepakt Old Trafford. De 75.000 toeschouwers zagen dat de Engelsen met knikkende knieën een het duel begonnen. Oostenrijk begon brutaal en zocht tevergeers de weg naar het doel van Mary Earps. Toch was het Engeland dat na ruim een kwartier spelen op voorsprong kwam. Een lobje van Mead leek net voor de lijn te kunnen worden weggehaald, maar haar inzet bleek net hard genoeg: 1-0.

Dat bleek uiteindelijk cruciaal te zijn voor de dames van Wiegman. In de tweede helft werd er namelijk niet meer gescoord, al hadden beide ploegen kansen om dat wel te doen. Een slordig Engeland was in eerste instantie dreigender, maar werd in de slotfase behoorlijk teruggedrongen door Oostenrijk. Earps had enkele goede reddingen in huis om de drie punten voor het team van Wiegman veilig te stellen. Noord-Ierland en Noorwegen maken ook deel uit van groep A.

Oranje Leeuwinnen

De liefhebbers van de Oranje Leeuwinnen moeten nog even geduld hebben. De ploeg van bondscoach Mark Parsons komt aanstaande zaterdag pas voor de eerste keer in actie. De titelhouder behoort ook dit EK tot een van de kanshebbers en treft meteen een directe concurrent. Oranje speelt in groep C en opent het toernooi in Sheffield tegen Zweden. Daarna wachten ook nog ontmoetingen met Portugal (woensdag 13 juli) en Zwitserland (zondag 17 juli).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen