Wiegman ziet volgende tegenstander mazzelen in blessuretijd

22 juli 2022, 23:11   Bijgewerkt: 22 juli 2022, 23:16
Foto: © ProShots

Zweden mag blijven hopen op de Europese titel. De ploeg, die groepswinnaar werd in de poule van Oranje, won in extremis van België (0-1). Toen iedereen al aan de verlenging dacht, kwam er toch nog een beslissing in de reguliere speeltijd. Dat betekent dat Sarina Wiegman er in de volgende ronde voor moet zorgen dat de Scandinaviërs naar huis gaan.

Zweden dacht eerder in de wedstrijd al op voorsprong te komen via Stina Blackstenius, maar de videoscheidsrechter greep in. De treffer ging niet door wegens buitenspel, waardoor de brilstand op het bord bleef staan. De Scandinavische ploeg was de torenhoge favoriet voor deze wedstrijd, maar de Belgen wisten zich uitstekend te verweren. Daarbij blok keepster Nicky Evrard uit.

Het leek uit te lopen op een verlenging, maar uiteindelijk konden de speelsters toch na negentig minuten onder de douche stappen. Linda Sembrandt besliste de wedstrijd door in de blessuretijd een rebound tegen de touwen te werken. Daardoor mag Zweden blijven hopen op de titel. Daarvoor moet in de volgende ronde gewonnen worden van Engeland, waar Wiegman de scepter zwaait.

De Nederlandse bondscoach had met het thuisland wel een verlenging nodig om de halve finale te halen. Tegen Spanje stond het na negentig minuten 1-1, maar al vroeg in de verlenging maakten de Engelsen de tweede treffer van de avond. De winnaar van Engeland – Zweden neemt het in de finale op tegen de winnaar van de andere halve finale, waar Nederland zich voor wil plaatsen. Daarvoor moet eerst afgerekend worden met Frankrijk. Lukt dat, dan wacht in de volgende ronde een confrontatie met Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen