Zorgen bij Oranje-opponent: 19 mensen met maagdarmklachten

11 juli 2022, 10:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoe er bij de Oranje Leeuwinnen zorgen zijn na de coronabesmetting van Jackie Groenen en de opgelopen  blessures, heeft tegenstander Zwitserland hele andere zorgen. Een groot deel van de selectie en staf kampt namelijk met maagdarmklachten.

Dat maakt de Zwitserse voetbalbond maandag bekend. De training van de Zwitserse vrouwen is maandagochtend afgelast wegens een plotselinge uitbraak van maagdarmklachten. Momenteel zouden acht speelsters en elf stafleden kampen met klachten. De kans is aanwezig dat er nog meer mensen zullen volgen.

De opponent van de ploeg van Mark Parsons laat weten later op de dag met meer informatie over de uitbraak te komen. Het is een verre van ideale voorbereiding op het belangrijke duel van woensdag tegen Zweden. Aankomende zondag treffen de Zwitsers in het laatste groepsduel de Oranje Leeuwinnen.

Zwitserland begon het EK net als Oranje met een gelijkspeel. Tegen Portugal, de eerstvolgende tegenstander van de Leeuwinnen, werd het 2-2. De Oranje Leeuwinnen begonnen het EK zelf met een 1-1 gelijkspel tegen Zweden, maar kampt net als Zwitserland met veel zorgen. Zo zijn er meerdere blessures en is uitblinker Groenen positief getest op Covid-19.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen