Zweden wijzigde systeem om 'Player of the Match' Miedema af te stoppen

10 juli 2022, 13:12
Zweden wijzigde systeem om 'Player of the Match' Miedema af te stoppen

Zweden deed er zaterdagavond alles aan om Oranje-sterspeler Vivianne Miedema onder controle te houden. Bondscoach Peter Gerhardsson vertelde op de persconferentie na afloop dat hij zijn systeem had gewijzigd om de spits beter af te kunnen stoppen. Overigens slechts met gedeeltelijk succes, want Miedema was uiteindelijk toch belangrijk bij de Nederlandse gelijkmaker. 

Gerhardsson vertelde na afloop dat het meespelen van Miedema de reden was dat hij zijn ploeg in een 3-4-3-formatie liet aantreden. "Ze is zo getalenteerd", begon hij zijn lofzang. "We moeten haar altijd dubbel dekken, altijd twee mensen in de buurt hebben. Daarom speelden we met drie centrumverdedigers. Op die manier konden we haar onder druk zetten en zorgen dat ze met haar rug naar ons doel moest blijven spelen."

Over de uitvoering van dat plan was de bondscoach niet ontevreden, al zag hij Miedema toch ook enkele keren aan haar bewakers ontsnappen. "Zulke briljante, uitstekende spelers, die kun je niet negentig minuten afstoppen. Die geweldige actie van haar hielp Nederland uiteindelijk aan het doelpunt." Hij doelde op de aanval die werd opgezet na een geweldige passeerbeweging van de spits. Daaruit was het uiteindelijk Jill Roord die voor de 1-1 tekende.

Player of the Match

Hoewel de tactische aanpak van Gerhardsson dus voor een groot deel was ingestoken op het afstoppen van Miedema, kon hij haar hoofdrol daarmee niet voorkomen. Na afloop werd ze door de UEFA uitgeroepen tot Player of the Match. 'Ze heeft in de spits geweldig spel laten zien en was het middelpunt van de Nederlandse aanvallen', luidde de toelichting. 'Ze speelde goed samen met de vleugelspelers en middenvelders, verstuurde goede passes en had veel fraaie aannames.'

Lees ook: Oranje overleeft zware eerste horde: "Er gaat nu iets extra's leven"

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen