Avontuur Hiddink en Langeler al na drie maanden abrupt ten einde

3 augustus 2022, 07:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Guus Hiddink en Art Langeler zijn niet langer werkzaam bij de Curaçaose voetbalbond. Dat werd dinsdagavond gemeld door Voetbal International en even later door de bond zelf bevestigd. De twee waren er pas net drie maanden (weer) werkzaam.

Op 1 mei sloeg Curaçao nog een nieuwe weg in door het tweetal aan te stellen. Langeler werd bondscoach en Hiddink, die er eerder al als eindverantwoordelijke werkte, ging zich buigen over het technisch beleid van de voetbalbond. Lang zou die bezetting dus geen stand houden. Na drie maanden en drie wedstrijden (één gewonnen, twee verloren) wordt het tweetal al vervangen.

Volgens VI is de simpele reden voor het vertrek van het tweetal dat Curaçao richting het WK van 2026 in zee wil gaan met een andere bondscoach. Wie dat is, is nog niet duidelijk. Wel zou de naam van Remko Biscentini, eerder al bondscoach van Curaçao en momenteel assistent bij Canada, momenteel rondzingen. Op het besluit om Langeler weg te sturen heeft Hiddink zelf besloten om ook te vertrekken.

PSV en FC Groningen

Overigens hoeven de twee door hun vertrek bij Curaçao niet stil te zitten. Langeler combineerde zijn functie als bondscoach met die van hoofd voetbalontwikkeling in de jeugdopleiding van FC Groningen, waar hij zich nu dus volledig op kan richten. Hiddink dient momenteel ook als adviseur bij PSV, al gaf hij zelf al eens aan dat die functie niet erg veel voorstelt.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen