Negatieve hoofdrol Van Dijk bij valse start Liverpool tegen Fulham

6 augustus 2022, 15:33   Bijgewerkt: 6 augustus 2022, 15:42
Foto: © ProShots

Het nieuwe Premier League-seizoen is zaterdagmiddag pijnlijk begonnen voor Liverpool en Virgil van Dijk. De ploeg leek een makkelijke start te hebben tegen promovendus Fulham, maar kon nog maar net een 2-2 gelijkspel uit het vuur slepen. Daarbij speelde de Nederlandse verdediger een negatieve hoofdrol: de Oranje-aanvoerder gaf in de tweede helft een strafschop weg.

Het was direct een stevige start voor Fulham. De club legde vorig seizoen beslag op de titel in de Championship en stond bij de terugkeer op het hoogste niveau direct tegenover een ploeg die vorig seizoen nog de finale van de Champions League haalde. Maar ontzag leek de ploeg zeker niet te hebben. Ondanks het vele balbezit van Liverpool, werd het door de thuisclub niet in staat gesteld om tot veel grote kansen te komen.

Aan de andere kant was het na iets meer dan een halfuur voetballen raak. Kenny Tete speelde daarbij een belangrijke rol, door over de rechterkant op te stomen en de bal goed voor te geven. Mitrovic was in de lucht veel te sterk voor Trent Alexander-Arnold en kopte zijn eerste van het nieuwe seizoen binnen. Vorig seizoen eindigde de Serviër op liefst 43 goals in 44 wedstrijden en ook in de Premier League heeft hij zijn rekening dus geopend.

Pas na rust en na enkele wijzigingen slaagde Liverpool erin om iets terug te doen. Waar het eerst nog goed wegkwam na een snoeihard schot op de paal van Neeskens Kebano, bracht de invalbeurt van Darwin Núñez The Reds vervolgens wat ze nodig hadden. De topaanwinst begon nog op de bank, maar had er als invaller slechts een kwartier voor nodig om zijn eerste Premier League-goal te maken. Dat deed hij bijzonder fraai: op aangeven van Mo Salah rondde hij achter zijn standbeen langs af. 

Zo leek Liverpool de wedstrijd toch nog de goede kant op te kunnen buigen, tot Van Dijk in de 72e minuut in de fout ging. De aanvoerder verloor zijn balans en kon zijn man alleen nog bijbenen door middel van een overtreding. De bal ging op de stip en Mitrovic maakte van de gelegenheid gebruik om ook zijn tweede van het nieuwe seizoen binnen te schieten. 

Een nederlaag kon door de ploeg van Jurgen Klopp vervolgens nog maar net voorkomen worden. Dit keer was het via Núñez juist Salah die de bal voor de voeten kreeg. Hij rondde af en redde in ieder geval nog een punt voor Liverpool, maar een enorme teleurstelling kon daarmee niet worden voorkomen. De eerste stunt in het nieuwe Premier League-seizoen is al na twee wedstrijden een feit. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen