Frenkie, Memphis en Koopmeiners naar huis: duo opgeroepen

23 september 2022, 18:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bondscoach Louis van Gaal kan in de interland tegen België geen beroep doen om Memphis Depay, Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners. Het drietal dat geblesseerd uitviel tegen Polen is vrijdag teruggekeerd naar hun clubs. Als vervangers zijn Brian Brobbey (Ajax) en Ryan Gravenberch (Bayern München) opgeroepen, die na hun duel met Jong Oranje van vrijdagavond aansluiten bij het grote Oranje.

Bij Koopmeiners betreft het de hoofdblessure, waarmee hij tegen Polen ook al voortijdig mee naar de kant werd gehaald. Steven Berghuis kwam hem vervangen en ook hij had rugklachten, maar blijft voorlopig dus wel onderdeel van de selectie. Frenkie de Jong bleef in de kleedkamer achter met bovenbeenklachten. Hoewel bondscoach Louis van Gaal dacht dat de middenvelder tegen België wel weer inzetbaar zou zijn, keert hij terug naar FC Barcelona.

Voor Memphis Depay geldt hetzelfde: hij heeft eveneens een bovenbeenblessure. De spits moest tegen Polen vrij snel na de pauze naar de kant na een ongelukkige actie. Bij de aanvaller van FC Barcelona werd al aangenomen dat hij deze interlandbreak niet meer in actie zou komen en dat is bij dezen door de KNVB bevestigd. Net als Frenkie is hij bij FC Barcelona geen basisklant en betreft het een spierblessure: onduidelijk is of dat met elkaar te maken heeft.

Lees ook: Historisch 'Ajax-aandeel' tijdens zege Oranje in Polen

Brobbey in Oranje

Voor Brobbey, die de negende (!) Ajax-speler is in de selectie van Van Gaal, is de uitverkiezing een kans om zich alsnog te laten zien aan de bondscoach. De spits hoopte op deelname aan het WK in Qatar, maar werd verrassend genoeg niet opgeroepen. Middenvelder Ryan Gravenberch maakte zijn debuut al wel, maar was niet echt in beeld voor een plek voor het WK. Ook hij kan zich weer laten zien aan de bondscoach: te beginnen bij de vriendschappelijke interland tegen Jong België en vanaf morgen (zaterdag) bij het grote Oranje. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

dat kan louis de wedstrijd kosten denk ik..of is brobbey de nieuwe kluivert?

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan hoop ik niet dat Brobbey een rijbewijs heeft en een criminele vriendin.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen