Hasselbaink kan kunststukje niet herhalen en stapt op bij Burton

5 september 2022, 23:21

Jimmy Floyd Hasselbaink is niet langer de manager van het Engelse Burton Albion. De Nederlander heeft besloten om na een zeer teleurstellende start van de competitie op te stappen in het Pirelli Stadium. De taken van Hasselbaink worden voorlopig overgenomen door zijn assistent Dino Maamria.

Burton heeft na zeven wedstrijden in de League One, het derde niveau van Engeland, pas een puntje gepakt. Alleen tegen het nietige Accrington Stanley werd er niet verloren en dus staan The Brewers troosteloos op de laatste plaats. Hasselbaink stond sinds begin 2021 voor de groep bij Burton, maar vindt zichzelf niet meer de aangewezen persoon om de club verder te helpen.

"Ik heb er alles aan gedaan om de club met beperkte middelen zo ver mogelijk te brengen", vertelt de opgestapte trainer op de clubwebsite. "Nu is het tijd voor iemand anders om in te stappen en nieuwe energie te brengen. Ik wil iedereen bij de club enorm bedanken, dat geldt ook voor de voorzitter. Ik wens iedereen het allebeste voor toekomst."

Hasselbaink speelde in Engeland zelf bij Leeds United, Chelsea, Middlesbrough en Charlton Athletic. De 23-voudig international van Oranje begon zijn loopbaan als trainer echter bij het Belgische Antwerp. Daarna werkte hij bij Burton, Queens Park Rangers, Northampton Town en het Turkse Erzurumspor. Tijdens seizoen 2014/15 promoveerde de oefenmeester met Burton naar de League One.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen