Ziyech toont bij rentree bij Marokko klaar te zijn voor het WK

23 september 2022, 23:05

Hakim Ziyech (29) is definitief terug als international van Marokko. De spelmaker van Chelsea was onder de vorige bondscoach Vahid Halilhodzic persona non-grata, maar kreeg van diens opvolger Walid Regragui meteen een basisplaats bij het debuut van de coach.

Sowieso had Regragui in zijn eerste wedstrijd met Chili als opponent veel grote namen in zijn basiselftal. Noussair Mazraoui (Bayern München), die eerder ook in de clinch lag met de uiteindelijk ontslagen Halilhodzic maar wel al was teruggekeerd bij de selectie, Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain), Youssef En-Nesyri (Sevilla), Sofyan Amrabat (Fiorentina) en Sofiane Boufal (Angers).

Laatstgenoemde is uiteraard de minst bekende naam uit dit lijstje, maar werd na ruim een uur wel naar voren geschoven toen Marokko een strafschop toegekend kreeg. Een kwartier voor het einde werd het duel beslist toen Abdelhamid Sabiri de tweede treffer van Marokko maakte (zie onder). Voormalig AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal viel nog wel even in, PSV-talent Ismael Saibari zat niet bij de wedstrijdselectie, ondanks dat hij wel meetrainde deze week en speelde met de B-ploeg eerder.

Lees ook: Nieuwe bondscoach Marokko geeft Ziyech helder transferadvies

Voor Ziyech was het zijn 41ste interland die hij vrijdagavond speelde namens Marokko, nadat hij een langere periode geen wedstrijden had gespeeld voor het Afrikaanse land. Met een nieuwe bondscoach, Ziyech en Mazraoui lijkt dat land met de zege op Chili klaar voor het WK in Qatar. De enige opmerking daarbij moet zijn dat de Zuid-Amerikaanse opponent de vijf voorgaande interlands ook verloor. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen