City zonder Haaland niet langs Denen, Juve blameert zich in Israël

11 oktober 2022, 20:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester City is er niet in geslaagd vanavond op eigen kracht de laatste zestien van de Champions League te bereiken. Bij een overwinning had de ploeg van Pep Guardiola zich als eerste geplaatst voor de achtste finale, maar City kwam op bezoek bij FC Kopenhagen niet verder dan 0-0. Erling Haaland en Nathan Aké bleven negentig minuten op de bank, en zagen dat hun ploeg na een half uur spelen al met tien man kwam te staan. In Israël stuntte Maccabi Haifa door Juventus met 2-0 te verslaan. 

De arbitrage eiste de hoofdrol op in de eerste helft. Rodri dacht City na tien minuten op voorsprong te zetten met een fraai afstandsschot, maar zag zijn treffer geannuleerd worden omdat Riyad Mahrez de bal even eerder met de hand had beroerd. Diezelfde Mahrez had een kwartier later alsnog de 0-1 op zijn schoen, maar faalde oog in oog met Kopenhagen-doelman Kamil Grabara vanaf de strafschopstip. Nog geen vijf minuten later leek Kopenhagen ook een penalty te kunnen claimen, na een overtreding van Sergio Gómez op de doorgebroken Elias Jelert. Die kwam er echter niet, want het incident vond buiten het strafschopgebied plaats. Gómez kon evenwel inrukken, hij kreeg een directe rode kaart waardoor City was veroordeeld het resterende uur met tien man verder te spelen.

In het tweede bedrijf waren er kansen over en weer, maar bleven doelpunten uit. Beide doelmannen Ederson en Grabara groeiden zo uit tot de beste mannen van het veld. Haaland liep nog wel even warm, maar Guardiola hield zijn topschutter uiteindelijk toch aan de kant. Door het gelijkspel laat City plaatsing voor de achtste finale op eigen kracht vanavond liggen. Als Borussia Dortmund vanavond wint van Sevilla, of die wedstrijd eindigt in een gelijkspel, is kwalificatie alsnog een feit voor de Citizens. De thuisclub wipt door het punt over Sevilla heen en staat nu derde met twee punten. 

Maccabi Haifa verrast

In Israël won Maccabi Haifa verrassend van Juventus. Dankzij twee treffers van Omer Atzili in de eerste helft leidde het elftal van Tjaronn Chery, die wederom een basisplaats had, halverwege het duel al met 2-0. Daarmee was tevens de eindstand bereikt. Door de overwinning is overwintering in de Champions League ver weg voor De Oude Dame. Het blijft derde in de poule waarin Paris Saint-Germain en Benfica later op dinsdagavond gaan uitmaken wie van de twee na deze speelronde de groep aanvoert. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen