Italië wil Robinho achter tralies, doet uitleveringsverzoek

4 oktober 2022, 17:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Robinho (38) hangt in Italië een celstraf van maar liefst negen jaar boven het hoofd. De oud-international van Brazilië is veroordeeld voor zijn aandeel in een verkrachting in 2013. Hij zou toen met vijf andere mannen een vrouw hebben misbruikt. Het Italiaanse ministerie van Justitie heeft de Braziliaanse autoriteiten een verzoek tot uitlevering gedaan.

Toch lijkt de kans klein dat de oud-speler van onder meer Manchester City en Real Madrid daadwerkelijk de gevangenis in zal gaan. Dat komt omdat Brazilië in principe geen staatsburgers uitlevert aan andere landen. Alleen als Robinho zich zelf buiten eigen land begeeft zou hij dat risico wel lopen, aangezien Italië een internationaal arrestatiebevel tegen hem heeft uitgevaardigd.

Robinho stond ten tijde van de gebeurtenis die tot zijn veroordeling leidde onder contract bij AC Milan. Dat had hem in 2010 overgenomen van Manchester City, waar hij twee jaar onder contract stond. In oktober 2020 beëindigde Robinho zijn loopbaan in eigen land. Hij stond als laatst onder contract bij Santos.

Honderdvoudig international

Daarnaast kwam Robinho exact honderd keer uit voor Brazilië. In 2010 schoot hij zijn land nog op voorsprong tegen het Nederlands elftal in de kwartfinale van het WK in Zuid-Afrika. Oranje wist die wedstrijd vervolgens door twee treffers van Wesley Sneijder alsnog naar zich toe te trekken, waardoor het de halve finale bereikte. In 2007 werd Robinho topscorer van het toernooi om de Copa América, dat Brazilië in dat jaar wist te winnen. Robinho ontkent de beschuldigingen uit Italië overigens tot op heden categorisch ontkend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen