Klopp boos om Financial Fair Play: "City kan doen wat het wilt"

15 oktober 2022, 19:52

Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft zijn twijfels uitgesproken over de effectiviteit van de Financial Fair Play regels waar voetbalclubs aan moeten voldoen. In aanloop naar de kraker tegen Manchester City op zondagavond geeft de Duitse coach aan dat zijn club niet tegen voetbalclubs op kan die door private eigenaren gesponsord worden, omdat zij financieel een groot voordeel hebben. In de persconferentie sprak hij zijn frustratie hierover uit.

Klopp stelt dat Liverpool financieel niet mee kan met de clubs die door landen uit het Midden-Oosten worden opgekocht. "Wij kunnen op dit gebied niet tegen hun op. Wij kunnen niet zoals hen handelen", stelt de trainer. "Er zijn drie clubs in het wereldvoetbal die kunnen doen wat ze willen, financieel gezien. Wij moeten daarentegen goed kijken wat wij nodig hebben en wat er mogelijk is, voor hun maakt dat niet uit."  

Wanneer hem gevraagd wordt of hij dit als een probleem beschouw reageert Klopp gepikeerd. "Het is voor mij geen probleem, het is wat het is. Maar dan moet je de vraag niet stellen, want je weet wat het antwoord is. Dat weten jullie allemaal." Hij voorspelt dan ook dat er op de lange termijn veranderingen in het Engelse voetbal plaats zullen vinden. "Ik hoorde Newcastle United zeggen dat er "geen plafond is voor deze club". Hij heeft helemaal gelijk, want ze kunnen doen wat ze willen", aldus Klopp. Newcastle werd eind vorig jaar overgenomen door een Saoedisch investeringsfonds. "Er is geen plafond voor Newcastle. Andere clubs hebben dat wel." 

Kraker tegen City

Morgenavond neemt het Liverpool van Klopp het op tegen regerend landskampioen Manchester City. Hoewel Klopp sportief kansen ziet voor zijn ploeg, verwacht hij wel een lastige avond. "Niemand kan op de lange termijn op tegen Manchester City. Je hebt al het beste team in de wereld en dan voeg je daar ook nog de beste spits in de wereld aan toe." Om 17.30 uur nemen de twee teams het tegen elkaar op Anfield tegen elkaar op. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopp verwoord het correct en precies waarom de oude gloryclubs het op korte termijn van gaan verliezen. Van eigenaren die zulke diepe zakken hebben en die alle toekomstige toppers al op hun 16 jaar (of eerder) tot hun loonslaaf hebben gemaakt. Eind voetbal zoals wij het ooit hebben gekend

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies dit . Maar dankzij de belachelijke bedragen van de cl /transfers naar krijgen wij ook in nederland en meerdere landen ook hele scheve verhoudingen . Het is begonnen bij city / psg en het werkt door naar beneden . Bij jouw club hebben ze nu omdat ze geen goede td meer hebben wat problemen. Maar normaal gezien worden ze met 2 vingers in de neus voorlopig kampioen . Wel dankzij bij elkaar gevoetbald geld ,maar het blijft geld .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen