Krankzinnige goal Valverde absoluut hoogtepunt bij Real-zege

22 oktober 2022, 22:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ook zónder Karim Benzema is Real Madrid oppermachtig in Spanje. De regerend landskampioen liet zich in de tweede helft weliswaar verrassen door Sevilla, maar gaf vervolgens twee keer gas en won uiteindelijk met 3-1. Een schitterend doelpunt van Federico Valverde was het absolute hoogtepunt van de avond in het Santiago Bernabéu.

Niet voor het eerst dit kalenderjaar stond de avond in het Santiago Bernabéu in het teken van Benzema. De Fransman kon door een blessure niet in actie komen, maar verscheen voor aanvang wel op het veld om de Gouden Bal te showen aan het Madrileense publiek. Benzema werd afgelopen maandag in Parijs verkozen tot 's werelds beste voetballer van het seizoen 2021/2022. Bij Benzema konden na een paar minuten al de handen op elkaar. Vanaf de tribune zag hij zijn ploeg al in de vijfde minuut de score openen. Luka Modric, de nummer negen van de wereld, tikte binnen op aangeven van Vinícíus Júnior, de nummer acht.

De vroege voorsprong was een nieuwe klap voor Sevilla, dat een bijzonder moeilijke seizoensstart kent. De nummer vier van vorig seizoen in Spanje haalde slechts tien punten uit de eerste tien wedstrijden. Maar wie dacht dat Sevilla na de 1-0 van Modric overlopen zou worden door Real Madrid, kwam bedrogen uit. De thuisploeg was een stuk minder bij de les dan zes dagen geleden in de Clásico tegen FC Barcelona. Daar wist Sevilla in de tweede helft van te profiteren. Erik Lamela tikte de bal bijzonder fraai langs Thibaut Courtois. De Belgische doelman zat er nog wel aan, maar kon de gelijkmaker niet voorkomen.

Valverde-show

Het tegendoelpunt had Real Madrid wakker moeten schudden, maar de eerstvolgende kansen waren voor de bezoekers. Zo was Lamela dichtbij zijn tweede. Zijn poging van buiten de zestien ging rakelings langs de tweede paal. Carlo Ancelotti had genoeg gezien en haalde Aurélien Tchouaméni naar de kant voor Eduardo Camavinga. Met het ene Franse talent voor het andere zocht Real Madrid weer de aanval. Dat leidde tot mogelijkheden voor Rodrygo en Vinícíus, maar beiden kregen de bal niet in het net.

Maar je moet Real Madrid natuurlijk niet té veel kansen gunnen. Dat leek Sevilla-invaller Rafa Mir zich even niet te realiseren. De aanvaller leidde op knullige wijze een tegenaanval in, die uiteindelijk via invaller Lucas Vázquez werd gepromoveerd tot doelpunt. Vinícíus was opnieuw de aangever. Daarmee groeide hij uit tot grote uitblinker bij afwezigheid van Benzema. Ook Valverde deed nog een duit in het zakje. De Uruguayaan, de laatste tijd in absolute topvorm, schoot de bal op geweldige wijze in de kruising. Daarmee bepaalde Valverde de eindstand op 3-1. Real Madrid vergroot de voorsprong op FC Barcelona tot zes punten, al komt de rivaal morgenavond nog in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen