Magische Messi en sterke Schmidt: fikse coëfficiëntendomper

25 oktober 2022, 22:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paris Saint-Germain en Benfica hebben zich dinsdagavond met een spectaculaire zege geplaatst voor de volgende ronde van het miljardenbal. Daardoor kunnen de twee belangrijkste concurrenten van Nederland (Portugal als Frankrijk) een flinke coëfficiëntenbonus bijschrijven. AC Milan boekte eveneens een ruime overwinning. 

Benfica – Juventus 4-3

De uitslag is traditioneel gezien wellicht verrassend, maar de vorm van Benfica (nog altijd ongeslagen onder Roger Schmidt) is dit seizoen geweldig, terwijl Massimiliano Allegri met Juventus in Europa en Italië een uiterst armoedige indruk maakt. Toch had de ploeg bij een zege nog mogen hopen op overwintering in de Champions League, maar dat scenario kwam dinsdagavond tot de absolute slotfase eigenlijk geen seconde dichtbij voor de Oude Dame.

Lees ook: Coëfficiëntenschade Nederland nog beperkt na heel slechte week 

Paris Saint-Germain – Maccabi Haifa 7-2

Waar Portugal virtueel nog onder Nederland staat op de coëfficiëntenranglijst, jaagt Nederland op haar beurt altijd nog voorzichtig op Frankrijk. Maar de Fransen lopen donderdagavond flink uit door de ingecalculeerde zege van PSG op het Maccabi Haifa van basisklant Tjaronn Chery. Net als voor Portugal kwam er door een zege (+0,333) en overwinteringsbonus (+0,833) voor Frankrijk.

De manier waarop dat gebeurde, zorgde voor een uiterst fijne voetbalavond voor de Franse voetbalfans. Na ruim een half uur had MNM (Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar) al gescoord, waarbij de twee M-spelers uiteindelijk tweemaal zouden scoren en ook nog eens twee assists gaven. Mede door de twee tegentreffers van Abdoulaye Seck werd het een FIFA-achtige wedstrijd in Frankrijk, met een aantal fraaie goals (zie onder).

Dinamo Zagreb – AC Milan 0-4

AC Milan heeft zichzelf op pole position geschoten voor de knock-outfase van de Champions League. De kampioen van Italië won met duidelijke cijfers in Kroatië, mede dankzij een goal van Olivier Giroud. Door de overwinning klimt AC Milan over RB Salzburg heen naar de tweede plaats, maar aangezien dat de opponent is op de laatste speeldag van de groepsfase, komt er nog een spannend slot voor de tweede plek achter koploper Chelsea. Dinamo Zagreb mag ondanks de huidige laatste plaats nog hopen op Europa League-voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen