Onana-reeks Inter na krankzinnige slotfase in stand gehouden

22 oktober 2022, 23:14

Internazionale heeft zaterdagavond na een bizar slot Fiorentina verslagen. Henrikh Mkhitaryan groeide met een doelpunt diep in blessuretijd uit tot matchwinner. Daarmee blijft Internazionale foutloos in de Serie A sinds André Onana onder de lat staat

Onana kreeg twee weken geleden de voorkeur boven Samir Handanovic en is sindsdien de eerste keus onder de lat bij Internazionale. Bij zijn debuut in de Serie A werd Sassuolo verslagen (1-2), vorige week boekte de ploeg van trainer Simone Inzaghi een zege op Salernitana (2-0). De zegereeks kreeg deze zaterdag een vervolg op bezoek bij Fiorentina.

Op aangeven van Martínez opende Nicolò Barella al in de tweede minuut de score. De voorsprong werd korte daarna nog wat comfortabeler gemaakt door de Argentijn zelf, die de laatste tijd in goeden doen is. Fiorentina liet zich niet uit het veld slaan en knokte zich via Arthur Cabral (strafschop) en Jonathan Ikoné (schot in de verre hoek) terug tot 2-2.

De zege ging alsnog naar de bezoekers. Eerst mocht Martínez aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van doelman Pietro Terracciano. De man in vorm maakte geen fout vanaf de penaltystup. Het Milanese feestje leek in blessuretijd verpest te worden toen Luka Jovic met een halve omhaal voor de gelijkmaker tekende. Vlak voor het laatste fluitsignaal sloegen de bezoekers echter nog een vierde keer toe. Mkhitaryan was het eindstation van een snelle tegenaanval.

Bij Internazionale was er een basisplaats voor Stefan de Vrij en kwam Denzel Dumfries halverwege de tweede helft als invaller binnen de lijnen. De club uit Milaan sluit dankzij de zege aan bij de top van de Serie A. Internazionale staat nu zevende en heeft nog maar vijf punten achterstand op koploper Napoli, al moeten bijna alle clubs die in de top-zes staan dit weekend nog in actie komen.

Overige uitslag

AC Milan - AC Monza 4-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen