Oud-Ajacied kampte met grote gokverslaving: "Helft van wat ik heb verdiend"

23 oktober 2022, 13:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Profvoetballer Gino van Kessel (29) had te kampen met een zware gokverslaving. De aanvaller die in de jeugdopleiding van Ajax speelde hield het jarenlang verborgen, maar komt inmiddels met zijn verhaal naar buiten. "Hoeveel ik verloren heb? Meer dan de helft van wat ik verdiend heb."

In gesprek met het Noordhollands Dagblad gaat hij in op zijn problemen, die zijn ontstaan na een onschuldige keer gokken. "Je merkt het niet, hè. Het gaat van de creditcard. Dan voel je het geld niet. Je ziet een getalletje, maar ja, wat is een getalletje", legt hij uit over de enorme bedragen die Van Kessel vergokte. De helft van zijn kapitaal van wat hij heeft verdiend bij onder anderen Olympiakos Nicosia, Slavia Praag, KSV Roeselare en Almere City FC is vergokt. Deze zomer was hij nog even op proef bij De Graafschap, maar tot een contract kwam het niet.

"Op een gegeven moment krijg je een contract, ga je meer verdienen en kun je meer uitgeven. Ik had geen vaste lasten, ik woonde nog thuis. Dan speelde ik soms voor honderd euro. Dat was ook nog niet zo'n probleem, en ik had het onder controle. Had ik een keer honderd of tweehonderd euro verloren, dan speelde ik één of twee maanden niet", aldus Van Kessel.

Maar buiten Nederland ging het mis en raakte hij verder in de gokproblemen. Vooral in Slowakije ging het van kwaad tot erger. "Mijn vriendin kwam erachter, ik gaf het toe en zei dat ik zou stoppen. Ik dacht dat dat zou lukken. Maar ik had ook niet alles op tafel gelegd. Ik had wel verteld dat ik gokte, maar niet dat ik inmiddels ook een lening had afgesloten en dat er nog wat andere dingen waren."

Uiteindelijk liep zijn relatie erop stuk, al is hij momenteel wel in therapie om daar wat aan te doen en hopelijk zijn relatie nog te redden. Ook hoopt hij nog op een toekomst als profvoetballer en hij hoopt met dit verhaal anderen te helpen. "Ik weet dat er meer voetballers zijn die problemen hebben om het gokken onder controle te houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen