Spaanse media lyrisch over Frenkie de Jong: 'Veelbelovende uitblinker'

24 oktober 2022, 07:39   Bijgewerkt: 24 oktober 2022, 07:45

Frenkie de Jong lijkt zich kort voor het WK definitief in de basis te hebben gespeeld bij FC Barcelona. De Nederlandse middenvelder behoorde opnieuw tot de grote uitblinkers bij de Spaanse topclub, dat met 4-0 zegevierde tegen Athletic Bilbao.

De Jong is niet meer weg te denken uit de basisploeg van Barça, zo constateert Mundo Deportivo. Xavi had de dag ervoor al 'gezegd dat er mensen waren die continuïteit verdienden en het was duidelijk dat, na Villarreal, één van hen de Nederlander was', schrijft de krant. 'Zonder zo'n superlatief niveau te bereiken, werd hij gezien als een veelbelovende uitblinker.' De Jong kreeg een 7 als eindcijfer.

Lees ook: Uitvallen Gavi smet op feestavond FC Barcelona en Dembélé

Ook SPORT beoordeelde de middenvelder met een 7. 'Bijna parallel spelend met Busquets zag hij de openingen om zijn ruimte te vinden en naar voren te gaan om overwicht te creëren', aldus de krant. De Jong vormde samen met Busquets een blok op het middenveld.

Volgens Marca staat De Jong eindelijk op de plek waar hij hoort te staan. 'De Nederlander heeft zijn innerlijke positie teruggevonden, waar hij meer deelneemt aan de aanval en diepte brengt in het spel van Barça. Ook was hij als de longen van het team. Hij dook op tussen de verdedigers, achter de aanvallers. Vrijheid doet hem duidelijk goed.'

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen