Spalletti waakt voor reactie van Ajax, Napoli mist verdediger

11 oktober 2022, 19:37   Bijgewerkt: 11 oktober 2022, 20:51

Napoli-trainer Luciano Spalletti heeft in de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met Ajax van woensdagavond aangegeven zijn elftal niet anders voor te bereiden dan normaal, ondanks de overtuigende 1-6 van vorige week in Amsterdam. "We verwachten wel een reactie van Ajax op de vorige wedstrijd", zei de trainer. "Wij moeten niet berekenend willen zijn, ik denk niet dat we daar goed in zijn. Het zou een vergissing zijn nu iets te veranderen."

Toch zal Spalletti's basiselftal er net even anders uit komen te zien dan in de vorige wedstrijd. Verdediger Amir Rrahmani, in Amsterdam nog basisspeler, moet wegens een blessure verstek laten gaan. "Dat is een belangrijk verlies voor ons", sprak Spalletti, "maar het kan een keer gebeuren." Hij wilde het verzamelde journaille niet verklappen wie de Kosovaar zal gaan vervangen: "Iedereen heeft goed getraind, hem vervangen levert ons geen probleem op."

Tegenover het verlies van Rrahmani staat de terugkeer van recordaankoop Victor Osimhen. De Nigeriaan, twee jaar geleden voor zeventig miljoen euro overgenomen van het Franse Lille, was een maand uit de roulatie maar keert tegen de Amsterdammers terug in de wedstrijdselectie van Napoli. "Met hem hebben we een belangrijke kracht terug", is Spalletti tevreden. Osimhen zou direct weer in de basis kunnen staan, maar ook Geovanni Simeone mikt op een basisplaats. Spalletti lijkt zijn keuze te hebben gemaakt, maar hield zich over de inhoud nog op de vlakte. 

Raspadori mikt op omschakeling

Giacomo Raspadori, maker van twee treffers tijdens de oorwassing in Amsterdam, schoof eveneens aan bij de persconferentie. Hij weet waar voor zijn ploeg de kansen liggen. "Ik verwacht een wedstrijd met een hoge intensiteit, veel een-tegen-een-duels en dat er voor ons ruimte in de omschakeling komt te liggen", sprak de Italiaan. Zowel Spalletti als Raspadori wees daarnaast op het thuisvoordeel dat de Napolitanen hebben. "We spelen thuis, met het publiek aan onze kant. Dat kan ons absoluut een handje helpen", besloot Raspadori.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

denk dat het gewoon weer 4 of 5-0 wordt!!

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

helaas, niets aan de hand voor de Italiaan. Ajax is niet in vorm. Ik hoop dat Ajax gaat winnen maar iets in mij zegt dat het tegen beter weten in is....................

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen