Van Dijk aangepakt na nieuwe Liverpool-blamage: "Hij doet niks"

31 oktober 2022, 09:01

De dramatische seizoensstart van Liverpool is nog altijd niet ten einde. Dit weekend werd tegen Leeds United, op het moment van aftrappen de nummer negentien van de Premier League, voor de achtste keer in twaalf wedstrijden niet gewonnen. Na afloop werd de rol van aanvoerder Virgil van Dijk bij de winnende goal van Crysencio Summerville uitvoerig besproken. 

Clubicoon Steve Nicol was bij de internationale tak van ESPN erg kritisch op de Oranje-verdediger. "Bij die laatste goal doet hij helemaal niks. Summerville krijgt de bal en beweegt twee kanten op en puntert 'm binnen. We hebben het niet over een seconde, maar die hele actie. Van Dijk beweegt helemaal niet; hij staat erbij en kijkt ernaar."

Zijn kritiek was overigens niet gericht op Van Dijk alleen. "Twee jaar geleden had de gehele achterste linie van Liverpool Leeds vastgezet op de eigen helft. Toen verdedigen ze echt als een eenheid. Vandaag de dag verdedigen ze helemaal niet. Voorin niet, op het middenveld niet, achterin niet."

Unieke reeks ten einde

Voor Van Dijk was het sowieso een pijnlijk weekend, te meer omdat een unieke reeks ten einde kwam. Sinds hij in januari 2018 voor Liverpool tekende, verloor de club nog nooit een thuiswedstrijd waarin de verdediger op het veld stond. Van Dijk bleef vijf jaar lang, zeventig wedstrijden, ongeslagen op Anfield. Door de goal van landgenoot Summerville is die ongelofelijke serie nu dus verleden tijd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen