Vitesse hekkensluiter van Eredivisie: "Vorig seizoen heeft veel verbloemd"

15 oktober 2022, 10:22

De komst van Phillip Cocu naar Vitesse is nog niet een succesvolle gebleken. Onder de coach werd er tot dusver alleen nog maar verloren en door de prestaties van de concurrentie, staan de Arnhemmers opeens op de laatste plaats. De nieuwe oefenmeester is dan ook behoorlijk realistisch in zijn analyse: het wordt een strijd tegen degradatie.

"Natuurlijk is dit een strijd tegen degradatie", erkent Cocu tegenover De Gelderlander. "Dat realiseren we. Maar we staan niet per direct op omvallen. Daarom kijk ik nu ook niet naar de gevolgen van een degradatie voor de club. Naar banenverlies of een veel lagere begroting. Ik ben hartstikke strijdbaar. En positief. Alles is erop gericht om op korte termijn resultaat te behalen. Alles draait er om weg te komen uit de zorgen. Wij hebben daar zelf invloed op. Op het veld. Allereerst bij Cambuur."

De oefenmeester heeft het systeem veranderd naar hoe hij graag wil spelen en haalde Theo Janssen bij de technische staf. "Theo Janssen heeft een geweldig tactisch inzicht. Daarmee kan hij een belangrijke bijdrage leveren bij Vitesse. Hij had als middenvelder altijd al het oog voor de situatie. Die kennis kan hij nu overbrengen", verklaart Cocu het aanvullen van zijn technische staf. "Ik werk bij voorkeur met drie assistenten. Dat is nu geregeld."

Lees ook: Theo Janssen maakt promotie bij Vitesse: "Ben ik best trots op"

Janssen: "Vorig seizoen heeft veel verbloemd"

De nieuwe rechterhand van Cocu gaf zelf tegenover de NOS ook tekst en uitleg over zijn missie met de Arnhemmers dit seizoen. "Het heeft tijd nodig. Met deze nieuwe staf zijn we bezig een ander systeem in te slijpen en dat de ploeg daar nog zoekende in is, vind ik logisch. Het is omschakelen", legt de voormalig middenvelder uit.

Dat het met de laatste plek niet van harte gaat, is niet iets van alleen dit voetbaljaar. "Ik denk dat vorig seizoen veel heeft verbloemd. Toen was het vaak ook al niet best, maar werd juist wel heel goed gespeeld in de Europese wedstrijden waar veel aandacht naar uit ging. Dan kijken de mensen er toch iets anders naar", aldus Janssen. "Maar hoeveel wedstrijden zijn er gespeeld? Negen? Er is nog tijd genoeg."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat het met de laatste plek niet van harte gaat, is niet iets van alleen dit voetbaljaar. "Ik denk dat vorig seizoen veel heeft verbloemd. Toen was het vaak ook al niet best, maar werd juist wel heel goed gespeeld in de Europese wedstrijden waar veel aandacht naar uit ging. Dan kijken de mensen er toch iets anders naar", aldus Janssen. "Maar hoeveel wedstrijden zijn er gespeeld? Negen? Er is nog tijd genoeg." Das zoeken naar een excuus! Zoeken naar een excuus, Misschien geen goede trainer. Net Als Frank de Boer, Danny Blind. En nog veel meer Ruud Gullit, Marco van Basten gaf het zelf aan. John van Schip is ook geen succes geweest. Moet eerlijk zeggen, selectie van Vitesse is matig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen