België overtuigt niet en verliest laatste oefenduel voor start WK

18 november 2022, 17:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In Koeweit is België er niet in geslaagd het laatste oefenduel voor de start van het WK winnend af te sluiten. De Rode Duivels verloren met 2-1 van Egypte, dat zich niet wist te plaatsen voor het aankomende WK.

De Belgische bondscoach Roberto Martinez stuurde met Kevin de Bruyne en Thibaut Courtois een deel van zijn grootste sterren het veld in tegen het Egypte van Mohamed Salah. Ook Eden Hazard, die bij Real Madrid tot een bijrol is veroordeeld, kreeg een basisplaats toebedeeld van de Spaanse oefenmeester.

In de eerste helft kwam Egypte op voorsprong door een geplaatst schot van Mostafa Mohamed. België had even daarvoor al de lat geraakt via Mitchy Batshuayi, de beoogde eerste spits zolang Romelo Lukaku nog geblesseerd is. In de tweede helft verdubbelde Trezeguet de voorsprong van Egypte toen hij de 2-0 liet aantekenen op aangeven van Salah.

Batshuayi stond toen al niet meer op het veld, hij werd in de rust gewisseld voor voormalig Vitesse-aanvaller Loïs Openda. Ook Dries Mertens en Youri Tielemans kwamen er na rust in, terwijl de vrijwel onzichtbare Hazard zo'n twintig minuten voor tijd naar de kant ging. Openda deed wat zijn concurrent naliet door op aangeven van Yannick Ferreira Carrasco de aansluitingstreffer te produceren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen