Memphis hoopte op basisplaats; Janssen reageert op 'ondankbare rol'

22 november 2022, 08:12

Het Nederlands elftal is het WK in Qatar uitstekend begonnen. Van harte ging het weliswaar niet, maar de eerste groepswedstrijd in Qatar tegen Senegal werd wel met 0-2 gewonnen. Toeval of niet: beide doelpunten vielen pas toen Memphis Depay in het veld stond. De aanvaller maakte gisteravond zijn eerste minuten sinds 22 september. Hoewel Louis van Gaal onlangs al verklapte dat Memphis niet zou gaan beginnen tegen Senegal, is de FC Barcelona-speler er nog wel met de bondscoach over in gesprek gegaan.

Het was in aanloop naar de eerste groepswedstrijd in Qatar serieus de vraag in welke staat Memphis verkeerde. De aanvalsleider van het Nederlands elftal viel tijdens het Nations League-duel met Polen van 22 september geblesseerd uit en kwam sindsdien niet meer in actie, ook niet namens zijn club FC Barcelona. Achter zijn WK-deelname stond desondanks geen vraagteken, daarvoor is hij simpelweg té belangrijk voor Oranje. Memphis zelf is vanzelfsprekend blij dat hij zijn rentree heeft gemaakt. "Zeker, het was lang geleden. Maar het is nog fijner dat we de wedstrijd winnen", zei hij na afloop voor de camera van de NOS.

Tijdens de persconferentie over de WK-selectie verklapte Van Gaal al dat Memphis naar alle waarschijnlijkheid niet zou gaan beginnen tegen Senegal. Had de aanvaller er desondanks nog op aangedrongen op een basisplaats? "We hebben erover gesproken, maar hij had zijn keuze al gemaakt. Ik moet zeggen dat ik gewoon met de flow en de bondscoach mee ben gegaan. Natuurlijk wil je starten, maar het is belangrijker waar we eindigen", aldus Memphis. Of hij vrijdag tegen Ecuador wél aan de aftrap verschijnt, dat valt nog te bezien. Hij voelt zich naar eigen zeggen in ieder geval goed. "Ik heb een week vol met de groep kunnen trainen. Ik kon vandaag (maandag, red.) minuten maken en daar ging het om. Nu is het zaak om verder te bouwen."

Lees ook: Rondje ochtendkranten: 'Zege op Senegal doet denken aan 2010'

Janssen

Door de reserverol voor Memphis kwam er in de voorhoede een plekje vrij voor Vincent Janssen. De aanvaller maakte in juni zijn rentree in het Nederlands elftal, tekende vervolgens bij Antwerp FC en speelde zich daar in de WK-selectie. Janssen slaagde er tegen Senegal echter niet in het vertrouwen van de bondscoach terug te betalen met een goed optreden. Of hij een 'ondankbare rol' had tegen de ijzersterke en boomlange Senegalese verdedigers? "Zo wil ik het niet noemen. Uiteindelijk wil je gewoon hard werken en belangrijk zijn voor het team en hopen op een goal of een assist. Jammer genoeg is dat niet gelukt." Janssen werd na een uur vervangen door Memphis. Doelpunten van Cody Gakpo en Davy Klaassen bezorgden Oranje uiteindelijk toch nog de volle buit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen