Nederlandse sensatie in Frankrijk was niet in beeld bij Oranje

29 november 2022, 22:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Branco van den Boomen (27) werd heel voorzichtig gelinkt aan het Nederlands elftal de afgelopen maanden. De middenvelder blonk uit in zowel de Ligue 2 als ook dit jaar in de hoogste afdeling van Frankrijk. Toch was hij stiekem niet in beeld bij Oranje, want hij kreeg nooit enig bericht van de keuzeheer.  

"Ik denk wel dat het Nederlands elftal volgend jaar dichterbij kan komen", aldus Branco van den Boomen bij de WK-liveshow van FC Afkicken. De middenvelder speelt sinds 2020 bij Toulouse. Hij is daar een vaste basisspeler en belangrijk met zijn doelpunten en assists.

Vorig seizoen was hij de beste speler van de Ligue 2 en ook dit seizoen presteert hij goed in de Ligue 1 (één goal, vier assists). Mede door zijn 12 goals en 21 assists promoveerde Toulouse naar de Ligue 1. Van den Boomen denkt niet dat Van Gaal ooit echt gekeken heeft binnen de Ligue 2: "Ik heb niet echt de indruk gehad dat ik ooit in beeld was. Het is ook wel logisch dat je in zo lang traject naar het WK van je vertrouwelijke spelers uitgaat." 

Lees ook: Acht potentiële WK-verrassingen in de voorselectie van Van Gaal

Volgens Des Arbres, zoals ze hem in Toulouse noemen, kan hij in aanmerking komen voor Oranje als hij een stap omhoog maakt in zijn carrière: "Hopelijk kan ik volgend jaar een transfer maken en mezelf daar laten zien. Ik denk dat het nu nog veel te vroeg was." Van den Boomens contract loopt komende zomer af. Tijdens de winterperiode zouden Toulouse en Van den Boomen in gesprek gaan, dat gesprek is nog niet gekomen.

src="https://open.spotify.com/embed/episode/7hX9lRheQqStZMCSNsFzW2?utm_source=generator"

width="100%" height="352" frameBorder="0" allowfullscreen=""

allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen;

picture-in-picture" loading="lazy">

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen