Summerville na droomweken: "Vertrek bij Feyenoord deed pijn"

9 november 2022, 09:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Crysencio Summerville is momenteel een van de meest besproken spelers van Leeds United. De talentvolle aanvaller maakte tegen Liverpool en AFC Bournemouth het winnende doelpunt en laat zich nadrukkelijk gelden in de Premier League. De geboren Rotterdammer geniet met volle teugen in Engeland.

Dankzij treffers van Summerville pakte Leeds drie punten op bezoek bij Liverpool en werd Bournemouth ook verslagen. "Ik heb die goal op Anfield tientallen keren teruggekeken en krijg nog steeds kippenvel", aldus Summerville tegenover De Telegraaf. "Daar is weer zo'n mooi moment bovenop gekomen op ons eigen Elland Road. Onbeschrijflijk. Spelen op Anfield, daar scoren en ook nog de winnende, dat is gewoon een jongensdroom. Nu kan ik pas zeggen dat ik er echt klaar voor ben, dat ik mezelf ook kan laten zien."

Lees ook: De Kromme over Summerville: 'Die had Feyenoord beter gemaakt'

Summerville speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar een doorbraak blijf uit in De Kuip. De vleugelaanvaller liet zich als huurling wel zien in het shirt van FC Dordrecht en ADO Den Haag. Daarop besloot Leeds zijn interesse kenbaar te maken en liet Summerville Feyenoord medio 2020 achter zich voor de Premier League. Natuurlijk deed dat vertrek pijn, want Feyenoord is mijn boyhood-club, ik liep er vanaf mijn zesde rond. Misschien komen we ooit weer terug bij elkaar. Zeg nooit nooit."

Summerville droomt van Europese top

De 21-jarige aanvaller heeft zijn plannen voor de toekomst al voor een gedeelte uitgestippeld. Hij weet echter dat hij daar hard voor moet blijven werken. "Ik trainde vorig jaar met Raphinha en Kalvin Phillips. Zij spelen nu bij de grootste clubs van Europa, Champions League. Dat motiveert mij om zó hard te gaan, om daar ook te komen. Ik denk dat dit een mooie motivatie is voor elk jonge jongen. Om hard te werken en ooit daar te komen waar zij nu zijn, de big stage. Ze zeggen altijd hard work pays off."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen