Advocaat greep meteen in bij ADO: "Lijkt me toch wel mogelijk?"

12 december 2022, 11:30

Dick Advocaat heeft tijdens zijn eerste dagen als trainer van ADO Den Haag meteen zijn stempel gedrukt. De 75-jarige oefenmeester besloot zijn selectie een stuk kleiner te maken, maar verloor zijn eerste wedstrijd wel met 4-1 van Almere City FC. Advocaat hoopt dan ook op versterkingen in Den Haag.

"Ik heb eerst een paar spelers teruggestuurd naar de Onder-21, want de groep was veel te groot", aldus Advocaat in gesprek met Voetbal International. "Dat gaat altijd ten koste van de kwaliteit. De jongens die je wil ontwikkelen hebben sterkere spelers om zich heen nodig, geen zwakkere. Er zat nu een aantal spelers in de selectie, waarvan ik dacht: waarom zit jij erbij? Laat ze het maar waarmaken bij de beloften, dan kunnen ze altijd weer terugkeren."

Lees ook: Advocaat ziet 'totaal onnodige' actie: "Gebeurt vaker in dit elftal"

De voormalig bondscoach ziet graag een aantal nieuwe spelers naar de club komen. "Dit elftal heeft versterkingen nodig, op een paar posities. We hebben nu twee competitieduels en twee oefenwedstrijden, waarin ik een beeld kan krijgen. Dan kunnen we bespreken wat er mogelijk is. Dat weet ik nu nog niet precies, maar het lijkt me toch niet zo moeilijk om ergens een speler met kwaliteit te huren?", vertelde Advocaat, die een ding graag wil zien. "Plezier. Ik denk dat dat heel belangrijk is."

Keuken Kampioen Divisie

ADO stond vorig seizoen nog op de drempel van de Eredivisie, maar staat nu teleurstellend zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie. Daar kan de trainer ook zijn vinger nog niet op leggen. "Het is ook allemaal nog wel een beetje zoeken, als ik eerlijk ben. Waarom ADO vorig seizoen bijna promoveerde en nu vierde van onder staat, daar ben ik nog niet helemaal uit. De spelers zijn allemaal heel erg gretig, maar dat vind ik ook niet meer dan normaal. Het is nu zaak om de kwaliteit eruit te krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen