Allegri diep onder de indruk van Nederlands verdedigend talent

22 december 2022, 19:30

Juventus-trainer Massimiliano Allegri heeft zich zeer lovend uitgelaten over de jonge Nederlandse verdediger Dean Huijsen (17). Deze mocht een uur meedoen in een oefenduel van de Oude Dame tegen het Kroatische Rijeka. 

Allegri toonde zich na afloop zeer tevreden over de verrichtingen van Huijsen. "Hij speelde echt een goede wedstrijd", vond de 55-jarige oefenmeester, "maar eigenlijk was iedereen goed". Huijsen was niet het enige talent dat zijn opwachting mocht maken naast reguliere krachten als Wojciech Szczesny, Weston McKennie en Arkadiusz Milik. "Er heerste een goede teamgeest", vond Allegri. "Ook de spelers van de Primavera (het tweede elftal, red.) hebben belangrijke kwaliteiten.

Huijsen is een tweebenige centrale verdediger die opgroeide in Spanje, waar hij in de jeugdopleiding van Málaga terechtkwam. Daar werd hij een jaar geleden opgepikt door de Italiaanse grootmacht, waar hij zijn kunsten in de beloftencompetitie en de UEFA Youth League vertoont. Met zijn 1 meter 95 is Huijsen ondanks zijn leeftijd een imposante verschijning. In september van dit jaar maakte hij zijn debuut in Oranje Onder-18. 

Enorme misser

Juventus won het oefenduel met Rijeka in eigen stadion met 1-0 door een doelpunt van Moise Kean in de tweede helft. Dat had zelfs zijn tweede van de avond kunnen zijn, maar de aanvaller miste in de eerste helft een levensgrote kans op de openingstreffer. 

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen