'Ambitieus Sparta vindt na Jørgensen alsnog offensieve versterking'

27 december 2022, 23:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sparta Rotterdam hoopt zich op korte termijn te versterken met Pedro Alemañ (20). De twintigjarige aanvallende middenvelder staat momenteel nog onder contract bij Valencia, waar hij deel uitmaakt van het tweede elftal. Omdat hij een aflopend contract heeft in de komende zomer, hebben de Rotterdammers goede hoop dat een winterse deal tot de opties behoort.

Met deze transfer, die volgens RTV Rijnmond 'op korte termijn' moet plaatsvinden en dat normaliter deze winter zal zijn, wil de club inspelen op de eigen middenvelders die een transfer kunnen maken. Sven Mijnans ontwikkelt zich goed en is met een in 2024 aflopend contract interessant voor andere clubs. 'Ook Arno Verschueren is bezig aan een sterk seizoen als middenvelder op Het Kasteel', weet de regionale omroep.

Anders dan Nicolai Jørgensen, in wie Sparta naar verluidt belangstelling zou hebben maar dat is ook volgens RTV Rijnmond niet juist, is de belangstelling in Alemañ wel zeer concreet. De middenvelder debuteerde nog niet in de hoofdmacht van de Spaanse club, maar maakte wel furore in de Youth League. Het is onduidelijk of hijzelf ook open staat voor een transfer naar Rotterdam, mede omdat hij nog een opleiding volgt aan de universiteit in de sinaasappelstad.

Lees ook: Rotterdamse terugkeer Nicolai Jørgensen toch niet aan de orde

Transfers Sparta Rotterdam

Naast de geruchten rond de transfervrije Jørgensen, die uit verschillende bronnen niet juist blijken, en de interesse in Alemañ is het verder nog relatief rustig op Het Kasteel. Er wordt wel een vervanger gezocht voor de naar Tokyo Verdy vertrokken aanvaller Mario Engels, maar verder loopt er weinig concreets voor het elftal van Maurice Steijn. Als aanvallende middenvelder lijkt Alemañ die plek in elk geval niet dit seizoen al te kunnen overnemen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen