Bizar: scheidsrechter loopt boos weg bij oefenduel PEC Zwolle

4 december 2022, 11:21   Bijgewerkt: 4 december 2022, 11:27
Bizar: scheidsrechter loopt boos weg bij oefenduel PEC Zwolle

Een oefenwedstrijd tussen PEC Zwolle en KV Oostende werd zaterdag om een wel heel bizarre reden stilgelegd. De scheidsrechter besloot namelijk te vertrekken na een woordenwisseling met Dominik Thalhammer (foto), de trainer van de Belgische club. Hij kreeg rood, maar weigerde te vertrekken, waarna de arbiter zelf van het veld stapte.

Het gebeurde toen halverwege de eerste helft van het oefenduel, dat in het Spaanse San Pedro del Pinatar werd afgewerkt. Thalhammer - overigens pas net een maand trainer van Oostende - kreeg een rode kaart die zelfs PEC Zwolle op het eigen clubkanaal 'volslagen overdreven' noemde. De Oostenrijker weigerde dus van het veld te stappen, waarna de scheidsrechter zelf vertrok en het onduidelijk was of de wedstrijd met of zonder arbitrage zou worden uitgespeeld. 

Even later werd duidelijk dat het incident ontstond omdat de assistent-scheidsrechter dacht dat hij in het Engels werd uitgescholden, terwijl daar geen sprake van was. Op een video die PEC deelde, was te horen hoe de grensrechter vertelde dat hij wel degelijk Engels verstaat. 'Niet goed genoeg', luidde de reactie van Thalhammer. De situatie werd uitgepraat en een kleine tien minuten later werd de wedstrijd mét arbitrage vervolgd. 

Trainingskamp PEC Zwolle

PEC Zwolle verloor het duel tegen de nummer veertien van de Belgische Pro League overigens met 0-1. Een dag later kwam er een einde aan het trainingskamp in Spanje, waar de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie zich voorbereidde op de laatste twee duels van dit kalenderjaar. Daarin speelt de titelkandidaat nog tegen Helmond Sport (thuis) en Roda JC (uit). 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen