Doelman in ontspoorde derby geraakt door metalen emmer

17 december 2022, 12:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Australische derby tussen Melbourne City en Melbourne Victory is zaterdag volledig uit de hand gelopen. Tom Glover was het lijdend voorwerp van een veldbestorming van uitsupporters. Hij kreeg een metalen emmer naar zich gesmeten en hield daar een fikse hoofdwond en hersenschudding aan over.

Beelden van het krankzinnige incident gaan hard rond op social media. Te zien is dat Glover aan begin van de veldbestorming rustig kijkt wat er allemaal gebeurt. Al snel wordt de 24-jarige doelman belaagd. Terwijl de scheidsrechter en een beveiliger hem proberen te beschermen, krijgt Glover uit het niets een metalen emmer tegen zijn hoofd gegooid. Geholpen door teamgenoten snelt de keeper vervolgens naar de kleedkamer.

Hoe kon het zo uit de hand lopen? Vlak voordat Glover werd aangevallen, had zich iets anders voorgevallen. Door supporters van Melbourne Victory was rond de twintigste minuut een fakkel op het veld gegooid. De doelman pakte het stuk vuurwerk op en smeet het weer het uitvak in. De supporters reageerden woedend en kwamen vrijwel direct het veld op om verhaal te halen.

De wedstrijd tussen Melbourne City en Melbourne Victory werd na het incident (definitief) gestaakt. Wanneer het restant van de derby wordt ingehaald, is nog niet bekend. De thuisploeg leidde op het moment dat het duel werd stilgelegd met 1-0 door een doelpunt in de 11de minuut van Aiden O'Neill.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen